MIX-architect Silvester neemt bezoekers VIBA Café mee op reis door Kerckebosch

11 maart 2022 Circulaire projecten, Educatie, Landschappelijk wonen, Team

‘De reis naar Elix’ was donderdagavond 10 maart het thema bij het VIBA Café in Utrecht. MIX-architect Silvester was er te gast als spreker. Hij nam de bezoekers mee langs verschillende MIX-projecten in de natuurinclusieve wijk Kerckebosch in Zeist.

VIBA is de vereniging voor integrale bio-logische architectuur: een platform waar kennis, gedachtengoed en (praktische) ervaring wordt uitgewisseld. Het doel is het bewustzijn op het gebied van gezond bouwen en wonen te vergroten. De vereniging nodigde Silvester uit om te spreken tijdens één van de maandelijkse VIBA Café’s.

De reis naar Elix

In de duurzame, circulaire buurtschap Elix in de natuurinclusieve wijk Kerckebosch staan collectiviteit, gezondheid en natuur centraal. De veertien CLT-woningen zijn gericht op de gedeelde tuin in het binnengebied én op de bosrijke omgeving. Het leerproces in aanloop naar Elix werd als het ware vormgegeven door Hei en Jij (2015), Life in the Woods (2017), Fier op de Hei (2018) en De Hout (2020). Landschappelijke inpassing, overgangen tussen landschap en woning, materialisatie, collectiviteit, unieke woonprogramma’s, betaalbare duurzaamheid en woonkwaliteit zijn belangrijke kenmerken van de MIX-projecten in Kerckebosch.

Kennis en ervaring delen

Bij MIX zijn we altijd gemotiveerd om onze kennis en ervaring te delen. Dit doen we intern én extern. Architectuurstudenten van de Academie van Bouwkunst en bouwkundestagiairs van de HAN zijn bijvoorbeeld zeer regelmatig onderdeel van ons team. Verder zijn MIX-collega’s zo nu en dan te gast bij bijvoorbeeld een bijeenkomst van vakgenoten om over onze projecten en ervaringen te vertellen.