MIX-collega Maarten: ‘Door kennis te delen versterken we elkaar’

17 november 2020 BIM, Educatie, Team, Werken bij MIX

MIX groeit en daarom zoeken we nieuwe collega’s die met ons aan bijzondere woonomgevingen willen werken. En wie kan nu het best vertellen hoe het is om te werken bij MIX? Juist, de MIX’ers zelf!

Maarten, bouwkundig BIM-modelleur en BIM-coördinator bij MIX: “Het leuke van ‘bimmen’ bij een architectenbureau is dat je begint bij nul en eindigt met een totaalmodel. Als modelleur zit ik dicht bij het vuur van de ontwikkeling van een gebouw. Ik vertaal het ontwerp van de architect naar een waterdicht model, letterlijk én figuurlijk. De projecten waaraan ik werk zijn uitdagend, omdat ze verder gaan dan de gangbare woningbouw. Ik werkte bijvoorbeeld aan een CLT-project: in eerste instantie helemaal nieuw voor me, maar erg leuk.

Ik werk sinds het voorjaar van 2019 bij MIX en heb het erg naar mijn zin. Wat me het meest aanspreekt is de bureaucultuur, die is heel prettig. Het is een unieke combi van creatieve chaos en supergoed geregeld. Je kunt wel aan leuke projecten werken, maar als de sfeer en organisatie niet goed zijn, dan loopt het niet soepel. Bij MIX is dit allebei enorm goed voor elkaar; ik hoef me nergens druk om te maken.

Sinds kort combineer ik het modelleren met de BIM-coördinatie binnen ons bureau. Ik heb veel geleerd van de opleiding voor deze functie en MIX zet hiermee mooie stappen op BIM-gebied. Een win-winsituatie dus. We werken op hoog niveau, dus je moet als BIM-modelleur veel weten en kunnen. Gelukkig hoeft niemand expert te zijn op alle vlakken. Kom je er een keer niet uit? Dan is er altijd wel een collega die helpt. Ik vind het leuk om mijn kennis met de rest van het team te delen. Zo versterken we elkaar. We zijn een goede combinatie van slimme jongens en ervaren krachten.”

Ga naar onze vacatures