Team met MIX architectuur wint tender duurzame, natuurinclusieve woningen in Dongen Noorderbunder

Nieuws

Team met MIX architectuur wint tender duurzame, natuurinclusieve woningen in Dongen Noorderbunder

21 juni 2024

Janssen de Jong Projectontwikkeling (JJPO), Revolve Development, MIX architectuur, MAAK space en Merosch hebben samen de tender van Gemeente Dongen voor circa 150 woningen in Noorderbunder gewonnen. Het team gaat een deel van de duurzame en natuurinclusieve nieuwbouwwijk aan de noordwestkant van Dongen ontwerpen en realiseren. In de wijk komen in samenwerking met woningcorporatie Casade in totaal maximaal 300 (deels houtbouw)woningen, zowel (sociale) huur als koop in verschillende prijssegmenten.

Volledig artikel lezen

Julius, Rémi en Sem nemen afscheid met stagepresentaties

20 juni 2024

Drie stagepresentaties. Dat betekent dat we afscheid gaan nemen van drie stagiairs: voor Julius, Rémi en Sem zit hun stage bij MIX er bijna op. Voor HAN-studenten Julius en Rémi was de presentatie aan hun MIX-collega’s de generale repetitie voor de presentatie op school. Voor Sem was een presentatie geen vereiste, maar ook hij nam het team nog even mee door zijn stageperiode.

Volledig artikel lezen

Biobased woonbuurt De Kwekerij wint Provada Project Award!

14 juni 2024

De Provada Project Award is dit jaar gewonnen door De Kwekerij in Doetinchem. De duurzame, biobased woonbuurt was volgens vakjury en publiek het project met de meest positieve impact op de duurzaamheidsopgave in de Nederlandse vastgoedwereld. De award werd donderdag 13 uitgereikt op vastgoedbeurs Provada in Amsterdam.

Volledig artikel lezen

MIX architectuur en MAAK space transformeren winkelpassage in Apeldoornse binnenstad tot groene woonhof

31 mei 2024

In de binnenstad van Apeldoorn maakt winkelcentrum De Korenpassage plaats voor een groene woonhof met 26 stadswoningen. In opdracht van Achterberg Groep maakten MIX architectuur en MAAK space het stedenbouwkundige plan voor de transformatie, evenals het ontwerp van de woningen (MIX architectuur) en de inrichting van de buitenruimte (MAAK space). Recent ging de verkoop van de woningen van start.

Volledig artikel lezen

Architectonische zonwering in Villapark Facet ‘in actie’ tijdens zonnig voorjaarsweer

3 mei 2024

Villapark Facet in Wageningen dankt zijn naam aan de vorm van de bijzondere raampartijen. De vensters aan de zonzijde van de woningen hebben een houten toevoeging met meer dan alleen esthetische waarde; de ‘petjes’ voorkomen oververhitting in de zomer en laten toch voldoende licht toe in de woning. De architectonische zonwering is dit voorjaar ‘in actie’ te zien. 

Volledig artikel lezen

MIX architectuur transformeert gedateerd kantoorgebouw tot duurzame, groene woonomgeving

23 april 2024

Van gedateerd kantoorpand naar duurzaam woongebouw en van verharde parkeerplaats naar groene bostuin. In Zeist gaat binnenkort de (ver)bouw van transformatieproject Drive van start. In opdracht van Consilium Ontwikkeling maakte MIX architectuur samen met landschapsarchitect MAAK space het ontwerp van deze herontwikkeling op de hoek van De Dreef en Utrechtseweg. 

Volledig artikel lezen

VIDEO: Sterk staaltje bouwkracht in Rotterdam!

5 april 2024

Op de bouwplaats van de Berninitoren in de Rotterdamse Prinsenplas staan sinds kort enkele indrukwekkende Y-kolommen. Deze kolommen gaan de twintig woonlagen van de duurzame woontoren dragen. Ze tillen het volume als het ware los van het maaiveld. Dit resulteert in een transparante, extra hoge plint met ruimte voor een royale entree en collectieve functies. Nederlandse Bouw Unie maakte een indrukwekkende video.

Volledig artikel lezen

World Food Center is de winnaar van de SKG Publieksprijs 2024!

29 maart 2024

De winnaar van de SKG Publieksprijs 2024 is 28 maart bekendgemaakt tijdens het SKG Jaarcongres. Het publiek koos voor het World Food Center in Ede als beste gebiedsontwikkeling met een duurzame, integrerende visie. Van de vijf genomineerde plannen kreeg de winnaar een derde van de stemmen. MIX architectuur is een van de architecten die betrokken zijn bij de diverse woningbouwplannen in het gebied. 

Volledig artikel lezen

MIX architectuur deelt kennis en ervaring op ketenbijeenkomst over biobased bouwen in Foodvalley

27 maart 2024

Kunnen we in de hele keten samenwerken aan de ontwikkeling van biobased bouwen in de regio Foodvalley? En hoe doen we dat dan? Deze vragen stonden 20 maart centraal tijdens de ketenbijeenkomst ‘Gezond bouwen in de Gelderse Vallei’ in De Eng in Voorthuizen. Jorrit Blom van MIX architectuur gaf een presentatie over het MIX-paviljoen, ons eigen biobased kantoor in Ede.

Volledig artikel lezen

Hilde voltooit PEP en is architect!

21 maart 2024

MIX’er Hilde van de Pol heeft succesvol haar PEP afgerond en dat betekent dat zij zich architect mag noemen. Nou, bijna dan: de inschrijving in het architectenregister is aangevraagd. PEP staat voor Professioneel Ervarings Programma en is een tweejarig traject dat zich richt op professionele en persoonlijke groei in het vak. De periode bestaat uit studie en praktijkervaring.

Volledig artikel lezen