Nieuws

Rijksbouwmeester brengt werkbezoek aan landschappelijke woonbuurt Rivierduinen

14 maart 2024

Rivierduinen in Silvolde ontving woensdag 13 maart de rijksbouwmeester, het College van Rijksadviseurs (CRa) en de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit (FRK) voor een werkbezoek. Zij bezochten deze landschappelijke woonbuurt in het kader van het project ‘Ruimtelijke Kwaliteit bij Industriële Woningbouw’. Doel van dit project is om meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar te verenigen.

Volledig artikel lezen

Landschappelijke woonbuurt Stelt Zuid dingt mee naar publieksprijs Architectuurprijs Nijmegen

8 maart 2024

De landschappelijke woonbuurt Stelt Zuid langs de Waaldijk in Nijmegen Lent is een van de 24 projecten die kans maken op de publieksprijs van de Architectuurprijs Nijmegen. De woonbuurt kent verschillende sferen die zijn verbonden door het landschap. MIX architectuur ontwierp 32 boomgaardwoningen, 30 dijkwoningen en 41 appartementen. De landschappelijke kwaliteiten van de dijk, de singel en de centraal gelegen boomgaard vormen de basis van het plan.

Volledig artikel lezen

World Food Center en Op Enka genomineerd voor SKG Publieksprijs 2024

5 maart 2024

World Food Center en Op Enka in Ede zijn twee van de vijf Nederlandse gebiedsontwikkelingen die kans maken op de SKG Publieksprijs 2024. Deze prijs is bedoeld voor gebiedsontwikkelingen met een duurzame, integrerende visie. MIX architectuur heeft voor beide gebieden verschillende woningbouwplannen ontworpen.

Volledig artikel lezen

MIX architectuur ontwerpt duurzame, circulaire buurtschap Elix in Zeist Kerckebosch

17 januari 2024

Met buurtschap Elix is Zeist Kerckebosch veertien duurzame en circulaire woningen rijker. In de nieuwe woonbuurt staan collectiviteit, gezondheid en natuur centraal. De flexibele, biobased en circulaire CLT-woningen passen door het ‘CPO light-traject’ als een maatpak bij de unieke woonwensen van hun bewoners. Nu het landschap voltooid is, is het plan volledig gerealiseerd.

Volledig artikel lezen

MIX architectuur ontwerpt stoer gebouw met sociale huurwoningen voor Hembrugterrein

21 december 2023

Betaalbaar wonen mídden tussen de bomen. Sociale woningbouw en beeldkwaliteit gaan heel goed samen, laat MIX architectuur zien met het ontwerp van een stoer appartementengebouw voor het Hembrugterrein. Het gebouw is een van de eerste woongebouwen in de nieuwe gebiedsontwikkeling Hembrug Noord in Zaandam. De 95 woningen zijn verdeeld over tien woonlagen en worden omringd door het al aanwezige bos.

Volledig artikel lezen

MIX architectuur ontwerpt levendig stadsblok in Rotterdam Crooswijk

6 december 2023

In Rotterdam Crooswijk komt een nieuw stadsblok ontworpen door MIX architectuur. Tamboer II bestaat uit twee deelprojecten en omvat twee supermarkten, een parkeergarage en 135 woningen rond een groene binnenhof. Het ontwerp is een herinterpretatie van het Rotterdamse stadsblok en vergroot op verschillende manieren de leefbaarheid in de buurt.

Volledig artikel lezen

In Krimpen aan den IJssel is als eerste van zes woongebouwen in Centrum-Zuid opgeleverd

24 november 2023

In Centrum-Zuid in Krimpen aan den IJssel komen zes appartementengebouwen ontworpen door MIX architectuur met in totaal 280 woningen in een waterrijk park. Woongebouw Schweitzer is begin november als eerste opgeleverd. Ontwikkelaar en aannemer Nederlandse Bouw Unie droeg het gebouw over aan woningcorporatie QuaWonen. Een week later ontvingen de nieuwe bewoners de sleutel van hun sociale huurappartement.

Volledig artikel lezen

Rivierduinen in Silvolde wint de Cobouw Duurzaamheid Award!

22 november 2023

De feestelijke uitreiking van de Cobouw Awards werd voor MIX nog feestelijker: Rivierduinen in Silvolde won de Cobouw Duurzaamheid Award. De jury noemt het project ‘een grensverleggend pareltje op het gebied van duurzaam bouwen’. Landschapsarchitect Nico Wissing was de inzender van het plan en mocht de award in ontvangst nemen. Uit alle inzendingen voor de […]

Volledig artikel lezen

Vakjury nomineert ons MIX-paviljoen voor de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen

24 oktober 2023

Het MIX-paviljoen is genomineerd voor de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen. De jury koos uit alle inzendingen zeven projecten die kans maken op de prijs voor het meest natuurinclusieve project of ontwerp van de afgelopen twee jaar. De winnaar wordt donderdag 26 oktober bekendgemaakt op de Dutch Design Week in Eindhoven.

Volledig artikel lezen

In Arnhem Schuytgraaf is de bouw van natuurinclusieve woonbuurt Ent gestart

13 oktober 2023

In de Arnhemse nieuwbouwwijk Schuytgraaf is begin oktober de bouw van de natuurinclusieve woonbuurt Ent van start gegaan. Zorgvuldig vormgegeven overgangen en een natuurinclusieve aanpak maken van Ent een bijzondere bosrijke woonbuurt met een heel eigen sfeer. De  verschillende woningtypes gaan allemaal op hun eigen manier een relatie aan met het landschap.

Volledig artikel lezen

Twee MIX-plannen zitten bij de drie finalisten voor Cobouw Duurzaamheid Award

5 oktober 2023

Van de drie finalisten voor de Cobouw Duurzaamheid Award zijn er maar liefst twee van MIX. Zowel het MIX-paviljoen in Ede als woonbuurt Rivierduinen in Silvolde verdiende volgens de vakjury een finaleplaats. De winnaar wordt 21 november bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking van de Cobouw Awards 2023.

Volledig artikel lezen

BAM Wonen, MIX en LAP winnen selectie voor duurzame, biobased woonbuurt in Doetinchem

28 september 2023

Gemeente Doetinchem en Sité Woondiensten hebben de tender voor de locatie Wijnbergen De Kwekerij in Doetinchem gegund aan het team van BAM Wonen, MIX architectuur en LAP Landscape & Urban Design. Het winnende plan WeideWald bestaat uit 41 koopwoningen en 32 huurwoningen in een bosrijk gebied. De duurzame en natuurinclusieve woningen worden gebouwd met biobased materialen.

Volledig artikel lezen

Finest of Ockenburgh is genomineerd voor de Berlagevlag 2023

26 september 2023

Finest of Ockenburgh in Kijkduin is door de vakjury genomineerd voor de Berlagevlag 2023, de architectuurprijs van Den Haag en omstreken. De landschappelijke woonbuurt is één van de zes projecten die na een jurybezoek het best beoordeeld werden. Deze zes dingen nu als finalist mee naar de Berlagevlag. Dinsdag 24 oktober worden de winnaars bekend.

Volledig artikel lezen

Hugo de Jonge verricht officiële opening woonbuurt Rivierduinen in Silvolde

19 september 2023

Demissionair minister Hugo de Jonge bracht maandag 18 september een werkbezoek aan nieuwbouwproject Rivierduinen in Silvolde. Op een voormalig fabrieksterrein middenin het dorp zijn recent 20 grondgebonden woningen en 39 appartementen gerealiseerd. De woningen zijn georiënteerd op het centraal gelegen rivierduinenlandschap dat in ere is hersteld en zijn opgebouwd uit prefab houten modules. 

Volledig artikel lezen