Dit is MIX architectuur

MIX architectuur ontwerpt bijzondere woonomgevingen die positieve impact hebben op het geluk en welzijn van mens en natuur. Dit doen we zowel in de stad als in het landschap en altijd vanuit een integrale benadering. Wij geloven in een duurzame wereld, waarin kringlopen hersteld worden en mensen in harmonie samenleven met elkaar en met hun directe omgeving. We maken onderscheidende, eigentijdse en toegankelijke architectuur die mensen raakt en de leefomgeving verrijkt.

We zijn een team van enthousiaste en betrokken professionals met een positieve teamgeest. Dit hechte team bestaat uit een mooie mix van creatieve en technische collega’s. We doen ons werk met ambitie, enthousiasme, gedrevenheid, kennis en vakmanschap. We dagen elkaar uit om het maximale uit elke opgave te halen. MIX architectuur is betrokken bij het hele traject, vanaf de eerste schets tot en met het laatste uitvoeringsmodel. Van dromen tot daadwerkelijk bouwen, dáár draait het om.

Ontwerpen vanuit een integrale benadering

Onze toegevoegde waarde bestaat uit de integrale benadering. We ontwikkelen per opgave een totaalvisie waarbij kennis van de markt, architectuur&stedenbouw, gevoel&verbeelding en ontwerp&techniek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Creëren van een unieke woonbeleving

Geïnspireerd door de plek, creëren we een unieke woonbeleving die verder gaat dan alleen de woningontwerpen. Vanuit een integrale visie op stedenbouw, landschap en architectuur ontstaan er woonmilieus met karakter en een eigen signatuur.

Sfeervolle, eigentijdse architectuur

Wij streven naar onderscheidende architectuur met een eigentijdse uitstraling. Vanuit een helder concept zoeken we naar “een eigen verhaal”. Elke locatie en opgave geeft aanleiding voor specifieke oplossingen. Door snel te schakelen en te verbeelden maken we mogelijkheden inzichtelijk en groeit er een verhaal dat tastbaar wordt. Met sfeervolle beelden illustreren we onze visie en proberen we mensen enthousiast te maken.

Een mooie MIX

De mix van disciplines, ambities, vakmanschap en gedrevenheid heeft geresulteerd in succesvolle plannen, zowel in vormgevende als in organisatorische zin.

Oplossingsgericht met een open werkhouding

Door goed te luisteren en het conceptueel meedenken willen we bruggen slaan en met elkaar het juiste antwoord vinden voor elke specifieke opgave.

Samen architectuur maken

Met enthousiasme en passie werken we in teamverband aan prachtige plannen waarbij we andere teamleden uitdagen om het maximale te halen uit elke opgave.

Een fullservice architectenbureau

Ons bureau is een fullservice bureau dat met de aanwezige persoonlijke kwaliteiten, bouwplannen kan vormgeven en engineeren. Dit gebeurt in een lean ontwerpproces waar wij in alle fases werken met driedimensionale tekenmodellen. Een goede uitwisseling en afstemming van informatie voorkomt bouwfouten, zorgt voor een efficiënt proces en helpt de bouwer met een goede bouwvoorbereiding.

Een open organisatie met korte lijnen

We zijn een compacte organisatie met gedreven en gepassioneerde mensen met veel persoonlijke kennis, kwaliteit en ervaring. Wij werken gezamenlijk in één ruimte en hebben een platte organisatie. Dit voorkomt afstemmingsverlies.

Natuurlijk duurzaam

MIX architectuur wil met alle ontwerpen, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, een positieve impact hebben op het welzijn van mens én natuur. Daarom hebben we in ons werk voortdurend oog voor duurzaamheid op alle niveaus en werken we vanuit een integrale aanpak. Natuurinclusiviteit, biodiversiteit en klimaatadaptatie nemen we als vanzelfsprekend mee in onze ontwerpen. Dit geldt voor zowel gebouw als omgeving in landschappelijke én stedelijke setting.

Samenwerken aan steeds ambitieuzere plannen

Iedere ontwerpopgave biedt nieuwe kansen om duurzame stappen te zetten. De invulling hiervan verschilt per project. Samen met de bouwteampartners kijken we niet alleen naar wat er binnen de kaders mogelijk is, maar onderzoeken we per project hoe we de duurzaamheidslat nog hoger kunnen leggen. We combineren onze opgedane ervaring met pionieren vanuit gedrevenheid.

Practice what you preach

We willen ontwikkelaars, bouwers en ook andere architecten stimuleren en aanmoedigen om ook tijd, aandacht en energie te investeren in duurzame, circulaire en natuurinclusieve opgaven. MIX architectuur laat zien dat dit mogelijk is door logische, heldere keuzes te maken en waar mogelijk lowtech-oplossingen te gebruiken. Op die manier behalen we ambitieuze resultaten binnen de financiële spelregels.

We hebben in ons portfolio succesvol gerealiseerde plannen die voorlopers zijn op het gebied van duurzaam bouwen, onder meer de duurzame buurtschap Elix met veertien CLT-woningen in Zeist Kerckebosch en de natuurinclusieve wijk Rivierduinen met 59 prefabwoningen in Silvolde (winnaar van de Cobouw Duurzaamheid Award). In het kader van practice what you preach realiseerden we in 2023 ons eigen MIX-paviljoen aan de bosrand: een maximaal duurzaam, circulair kantoorgebouw met aandacht voor mens én natuur.

Verbonden met onderwijs

Wij delen graag kennis en ervaring en laten ons ook graag inspireren door jong talent. Om dit te stimuleren zijn wij verbonden met verschillende onderwijsinstellingen. We begeleiden regelmatig scholieren van het plaatselijke Technasium, enthousiasmeren jonge scholieren met snuffelstages en werken met architectuurstudenten van de Academie van Bouwkunst en bouwkundestagiairs van onder meer de HAN.

Een sterke teamgeest

Met veel plezier werken we met een hecht team nauw samen. Met gezamenlijke excursies en bouwbezoeken verrijken we onze vakkennis en versterken we onze teamgeest.

Alle MIX'ers in beeld

Meer weten over werken bij MIX?