MIX-architect Seth geeft gastcollege bij Architectuurcentrum Nijmegen

30 oktober 2020 Educatie, Team

MIX-architect Seth de Rooij gaf 13 oktober een gastcollege bij Architectuurcentrum Nijmegen (ACN). Tijdens deze avond was inspiratie het centrale thema. Seth nam de bezoekers mee langs verschillende ontwerpen.

Dit jaar biedt het ACN een podium aan vijf spraakmakende architecten en beeldend kunstenaars om een college te geven over hun vak en drijfveren. Seth was de derde spreker van het seizoen, na Ninke Happel en Donna van Milligen Bielke. Samensteller van de colleges is architect en stedenbouwkundige Paul van Hontem.

Archiprix

Seth werd uitgenodigd om te komen vertellen over zijn Archiprix-winnende afstudeerproject De Zolder van Duitsland (Erlwein-Speicher in Dresden). Ook besprak hij enkele van zijn latere ontwerpen, zoals Railcenter in Amersfoort, Waldschap in Eindhoven en Stelt Zuid in Nijmegen.

Kennis delen

Het college dat Seth gaf in Nijmegen past goed bij de motivatie van MIX om kennis en ervaring te delen. Dit doen we zowel extern als intern. Architectuurstudenten van de Academie van Bouwkunst en bouwkundestagiairs van de HAN zijn bijvoorbeeld zeer regelmatig onderdeel van ons team.