Sculpturen in het bospark

  • Plaats Ede, Kazerneterrein, SSK9
  • Realisatie 2019
  • Opgave 18 luxe appartementen
  • Opdrachtgever Bouwbedrijf van Ree

Zwierige bebouwing in het bospark

Daar waar het nieuwe bospark overgaat in het bos staan de twee gebouwen als bijzondere meubels in het landschap. Ze vormen samen met het door MIX ontworpen project “De Verbinding” een bijzonder ensemble dat zich losmaakt van de orthogonale verkaveling met grondgebonden woningen en meer een onderdeel wordt van het zwierige landschapspark.

Van strakke flatjes naar zwierige sculpturen

Door een bewerking van de bouwmassa’s ontstaat er een boeiend spel tussen de gebouwen onderling en het omliggende landschap. Subtiele sprongen in de gevel versterken de doorzichten naar het boslandschap en geven ruimte voor grote individuele terrassen met volop zicht op de Veluwe.

Zwierige sculpturen in het bospark

Een dialoog tussen krachtige ensembles

De projecten “De Verbinding” en “De Parkwachter” staan als solitaire sculpturen vrij in het omliggende bospark. Het parkeren is consequent onder het maaiveld gepositioneerd zodat de losse gebouwen vrij in het landschap staan. Beide ontwerpen gaan een mooie dialoog met elkaar aan. Door de zwierige, sculpturale bouwmassa’s met de oriĆ«ntatie op het landschap, de verdiepingshoge vensters en de afstemming van materialen en tinten ontstaat er een mooie samenhang. Toch heeft elk ensemble ook een eigen specifieke signatuur die aansluit bij deze bijzonder plek.

Exclusief wonen op de Veluwe

De royale appartementen van ruim 140 m2 worden verdeeld over twee compacte volumes. In elk volume bevinden zich twee appartementen per laag. Hierdoor heeft elke woning met drie gevels goed zicht op het omliggende landschap. Woningbrede terrassen geven een panoramisch uitzicht op de Veluwe. In de toplaag bevindt zich in elk gebouw een fantastisch penthouse met royaal dakterras.

Met de voeten in het groen

Het geplooide landschap geeft ruimte voor het ondergrondse gebouwde parkeren. Hierdoor loopt het bospark consequent strak om de gebouwen heen waardoor deze ook echt vanuit het park oprijzen. Wonen in de natuur met de voeten in het groen.

Projectdetails

Opgave18 luxe appartementen
OpdrachtgeverBouwbedrijf van Ree
AannemerBouwbedrijf van Ree
ConstructeurSnetselaar Constructieve Ingenieurs
SupervisorPalmbout
Realisatie2019