Modern kazerne icoon

  • Plaats Ede, MN10, De Kolonel
  • Realisatie 2018
  • Opgave 37 appartementen
  • Opdrachtgever Bouwbedrijf van Ree/Delta Lloyd

Monumentale, robuuste kazernegebouwen als inspiratie

Grenzend aan historische lanen en monumentale kazernegebouwen voegt het nieuwe gebouw zich op een passende wijze in de omgeving. De heldere geometrische opzet met eenduidige bakstenen gevels en een stoere kap roept direct herinneringen op aan de bestaande gebouwen.

Een nieuw icoon met een eigen contour

De entreegevel aan de Kazernelaan heeft een rustige opbouw met een doorgaande langskap. Door de L-vormige opzet ontstaat er aan de “binnenzijde” een intiem entreepleintje dat een mooie overgang vormt met het aangrenzende monumentale gebied. Aan de zuidzijde komt het gebouw langzaam los van het maaiveld. De asymmetrische dwarskappen geven deze langere “buitengevels” een eigen markante contour. De gevel opent zich naar de zon en de bosrijke omgeving. Deze “buitenzijde” vormt straks een expressieve en herkenbare entree van het nieuwe kazerneterrein.

Karakteristieke kappen

Vier unieke woonlagen met veel differentiatie

De vorm van het gebouw in zowel de plattegrond als doorsnede, geeft ruimte aan een breed scala aan appartementen, zowel in grootte als oriëntatie. De appartementen variëren van 85 m2 GBO tot 150 m2 GBO.

Met aandacht voor het interieur

Het robuuste gebouw heeft aan de binnenzijde een licht en ruimtelijk hart. Een zorgvuldige inpassing en vormgeving van de trappen, bewegwijzering en verlichting geven het interieur een verzorgde en prettige uitstraling.

Het markante gebouw voegt zich naadloos in het ensemble van de bestaande kazernegebouwen

Projectdetails

Gewonnen prijsvraag
Opgave37 appartementen
OpdrachtgeverBouwbedrijf van Ree/Delta Lloyd
AannemerBouwbedrijf van Ree
ConstructeurSnetselaar Constructieve Ingenieurs
SupervisorPalmbout
Realisatie2018