Vijf MIX-plannen in verkoop in eerste kwartaal

28 maart 2024 Duurzaamheid, Houtbouw, Projectnieuws, Sociale woningbouw, Woningbouw

In het eerste kwartaal van 2024 gingen vijf MIX-woningbouwplannen in verkoop. In Terneuzen, Hoef en Haag, Ommen, Naarden en Nijmegen gaathet in totaal om ruim honderd grondgebonden woningen. Duurzaam, houtbouw, toekomstbestendig, natuurinclusief, betaalbare woningen. Het komt allemaal aan bod.

Terneuzen, Frisiusschans fase 2

In de Terneuzense nieuwbouwwijk Othene ging rond de jaarwisseling fase 2 van project Frisiusschans in de verkoop. MIX architectuur maakte het ontwerp van de duurzame, levensloopbestendige woningen in opdracht van AM Zeeland. De geschakelde rijwoningen zijn bijzonder door hun ligging aan het water én aan een groene, beschutte hof. Fase 1 (zestien woningen) is recent opgeleverd en fase 2 (negentien woningen) is nu in verkoop.

Hoef en Haag, De Groene Weelde

In de nieuwe plaats Hoef en Haag bij Vianen is in deelgebied De Erven het plan De Groene Weelde beschikbaar voor kopers. Eind februari kwamen de 23 woningen die MIX architectuur ontwierp voor AM en BPD Gebiedsontwikkeling op de markt. Het plan bestaat uit vijf vrijstaande woningen, acht rug-aan-rugwoningen en tien tweekappers (afb. rechtsboven). De Groene Weelde is een onderdeel van De Erven, waar het dorp overgaat in het landschap. De Groene Weelde voelt door de aanliggende boomgaard en de watergangen als een buitenplaats van Hoef en Haag.

Ommen, Hof van Vlierlanden

Hof van Vlierlanden bestaat uit twee fases: twintig levensloopbestendige, houten hofwoningen (afb. linksonder) en twaalf starterswoningen. Beide fasen gingen in maart in verkoop. Het duurzame en toekomstbestendige plan Hof van Vlierlanden is goed en gezond voor natuur, klimaat en mensen. MIX architectuur verkreeg de opdracht door samen met IJsselland Ontwikkeling, MAAK space en Merosch de tender van Gemeente Ommen te winnen.

Naarden, Comeniushof

Comeniushof ligt op de overgang tussen Naarden en Bussum in een buurt met veel sculpturale villa’s, waarin veelal meerdere woningen zijn gevat onder één kap. De vijftien nieuwe woningen sluiten op een eigentijdse manier aan op deze karakteristieke architectuur. De gebouwen kenmerken zich door grote, expressieve kappen, een rijke baksteenarchitectuur, een krachtig lijnenspel in de gevels en bijzondere schoorstenen of erkers. MIX architectuur ontwierp in opdracht van Ten Brinke twee tweekappers (afb. middenonder), acht vierkappers (beide koop) en vijf rijwoningen (sociale huur).

Nijmegen Lent, Benedenerf fase 1

Voor ontwikkelcombinatie De Waalhoven VOF (BPD Gebiedsontwikkeling en VanWonen) ontwierp MIX architectuur de woningen in de natuurlijke woonbuurt Benedenerf in Nijmegen Lent. Achter de Waaldijk komen negentien houten woningen in de beschutting van een collectieve boomgaard. Twaalf van deze woningen zijn nu in verkoop: vier erfwoningen (afb. rechtsonder), zes vrijstaande woningen en twee tweekappers. In Benedenerf woon je op een moderne manier op een traditioneel boerenerf: in en aan de boomgaard. De vormgeving en materialisering van de woningen zijn een eigentijdse vertaling van een erf met boerderij en bijgebouwen.

Goede vooruitzichten

Hierboven staan alleen nog maar de grondgebonden woningen die in het eerste kwartaal van dit jaar in verkoop gingen. Er zijn nog veel plannen in ontwikkeling. Binnenkort gaan bijvoorbeeld ook grondgebonden woningen in Doetinchem, Apeldoorn en Groningen Meerstad in verkoop.