World Food Center is de winnaar van de SKG Publieksprijs 2024!

29 maart 2024 Awards, Ede, Klimaatadaptieve projecten, Landschappelijk wonen, Woningbouw, World Food Center

De winnaar van de SKG Publieksprijs 2024 is 28 maart bekendgemaakt tijdens het SKG Jaarcongres. Het publiek koos voor het World Food Center in Ede als beste gebiedsontwikkeling met een duurzame, integrerende visie. Van de vijf genomineerde plannen kreeg de winnaar een derde van de stemmen. MIX architectuur is een van de architecten die betrokken zijn bij de diverse woningbouwplannen in het gebied. 

World Food Center in Ede is een gebiedsontwikkeling van World Food Center Development (BPD, Van Wijnen en Green Real Estate). Voor de transformatie van een voormalig kazerneterrein is zwaar ingezet op duurzaamheid. De ongeveer 800 bijna energieneutrale woningen worden gebouwd met natuurinclusieve materialen en gaan zo op in de groene omgeving. Groene daken, groene gevels en op het gebied afgestemde beplanting bevorderen de klimaatadaptatie en versterken de biodiversiteit. En bewoners worden op allerlei manieren gestimuleerd duurzaam te wonen en leven. MIX architectuur ontwierp voor het WFC-terrein onder meer appartementen en grondgebonden woningen voor de woonvelden De Veluwse Proeftuin, De Veluwse Proeftuin Zuid en De Gelderse Stadstuin. Nieuwe plannen zijn nog in ontwikkeling.

SKG Publieksprijs en SKG Award

De SKG Publieksprijs en SKG Award zijn initiatieven van de Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling met het doel om Nederlandse gebiedsgerichte ontwikkelingen met een duurzame, integrale visie aan te moedigen. Dit jaar is alleen de publieksprijs uitgereikt. Alle genomineerden voor de SKG Publieksprijs 2024 maken begin volgend jaar ook kans op de SKG Award 2025 die door de vakjury wordt uitgereikt.