Landschappelijke appartementen en duurzame woontoren zijn nu in voorverkoop

18 februari 2022 Duurzaamheid, Klimaatadaptieve projecten, Landschappelijk wonen, Projectnieuws, Stedelijk wonen, Woningbouw

Maar liefst 146 MIX-appartementen gingen de eerste helft van februari in de voorverkoop. Het gaat om 74 appartementen in drie landschappelijk gelegen gebouwen in Middelharnis en 72 woningen in de duurzame woontoren Bernini in Rotterdam.

De Hoogheijd in Middelharnis bestaat uit drie appartementengebouwen aan de westzijde van buitenplaats Hernesseroord. De markante contouren van de appartementen vormen een mooie schakel tussen het dorp Middelharnis met de historische haven en het weidse landschap van Goeree-Overflakkee. Het ensemble is maximaal georiënteerd op het omliggende landschap.

De Berninitoren krijgt een markante positie in het Rotterdamse Prinsenland. Boven de plint met maatschappelijke functie komen twintig woonlagen met in totaal 72 appartementen. Met zijn afgeronde vorm, transparante uitstraling en open plint is het een eigentijds icoon aan de plas. In de gevel geïntegreerde pv-panelen voorzien in het grootste deel van de energievraag van het gebouw en maken het duurzame karakter van de toren duidelijk zichtbaar.