MIX werkt aan energieopwekkende gevel van Berninitoren in Rotterdam

12 maart 2021 Duurzaamheid, Projectnieuws, Rotterdam, Stedelijk wonen, Woningbouw

Het is deze maand precies een jaar geleden dat MIX de tender voor de duurzame woontorens Bernini en Bramante in Rotterdam won. Op dit moment werken we aan de engineering van de energieopwekkende gevel van de Berninitoren.

Naast de pv-panelen op het dak zijn ook pv-panelen verwerkt in de gevel van de Berninitoren. De pv-panelen voorzien in het grootste deel van de energievraag van het gebouw met 72 koopappartementen. Door de pv-panelen te integreren in de gevel wekt deze niet alleen energie op, ook het duurzame karakter van de Berninitoren wordt zo duidelijk zichtbaar.

Energie en natuur

De gevel is behalve energieopwekkend ook energiebesparend en draagt bij aan natuurinclusiviteit. Terugliggende vensters en aluminiumlamellen zorgen voor schaduw en zonwering. Op deze manier is minder energie nodig voor koeling in de zomer. Er zijn logische verschillen tussen de verschillende gevels. De pv-panelen worden geïntegreerd in de oost-, zuid- en westgevel van de toren. De noordgevel wordt voorzien van geïntegreerde nestkasten die onderdak bieden aan verschillende vogelsoorten in de wijk.

MIX maakt het ontwerp van de woontoren in opdracht van Nederlands Bouw Unie (NBU) en werkt voor de gevel samen met Vorsselmans en Limeparts Drooghmans.

Lees meer over de Berninitoren