Villa aan het meer

  • Plaats Rhenen, Vogelenzang
  • Realisatie 2019
  • Opgave Villa
  • Opdrachtgever Particulier

Bijzonder bij de Grebbeberg

Op een fantastische locatie onder aan de Grebbeberg vormt dit uitzicht de basis van het ontwerp voor de villa.

Wonen op het talud en gespannen tussen uitzicht en zonlicht

Na uitgebreide modellenstudies op deze bijzondere plek is er een mooie balans gevonden tussen het uitzicht over het meer en het wonen op de zon. De woonkamer hangt boven het talud en is als het ware gespannen tussen het uitzicht over het meer en de intieme tuin op de zon.

Maximale beleving van het landschap door zorgvuldige en bijzondere materialisatie

Krachtige sculptuur reageert op de context

Een krachtig lijnenspel tussen open en dicht zorgt er voor dat de villa goed landt op de plek. Uitkragende terrassen versterken de relatie met het landschap. Verticale baksteen lamellen creƫren privacy aan de straatzijde.

Zorgvuldig tot in het laatste detail

Een consequente uitwerking van grof naar fijn zorgt er voor dat de ontwerpuitgangspunten tot in perfectie worden ontworpen en gedetailleerd zodat ontwerp en techniek elkaar versterken.

Eerlijke natuurlijke materialen, robuust en met tactiliteit

Projectdetails

Energieneutrale villa aan een meer
OpdrachtgeverParticulier
Start-Realisatie2018-2019
AannemerBouwbedrijf Morren
ConstructeurBartels Ingenieurs
InterieurarchitectMarco van Veldhuizen
W-InstallateurCampus
E-InstallateurDelektro
DuurzaamheidsadviseurBTB Titselaar/Visietech