Woongebouw Bramante in Rotterdam Prinsenland is opgeleverd

16 mei 2023 Duurzaamheid, Oplevering, Projectnieuws, Rotterdam, Stedelijk wonen, Woningbouw

In de Rotterdamse wijk Prinsenland is het duurzame appartementengebouw Bramante opgeleverd. MIX maakte het ontwerp van de 24 huurappartementen in opdracht van Nederlandse Bouw Unie (NBU). Het gebouw heeft een natuurinclusieve gevel met geïntegreerde bloembakken en nestkasten. De overhoekse terrassen versterken het contact met het landschap.

De begane grond van het Bramantecarré heeft voor de maatschappelijke functie een open karakter. De positionering van deze ruimte zorgt voor connectie met de omliggende functies, zodat een levendig healthplein kan ontstaan. In de zes bouwlagen boven de plint liggen 24 driekamerappartementen met op de hoek gelegen terrassen. In de gevel geïntegreerde bloembakken en nestkasten maken het gebouw natuurinclusief.

Woonbuurt verrijken

Het Bramantecarré is onderdeel van de ambitie van gemeente Rotterdam om 18.000 duurzame en toekomstbestendige woningen te bouwen. Vergroening, verdichting en verduurzaming zijn daarbij belangrijke aandachtspunten. Renovatie van de huidige bebouwing en verrijking van het parklandschap geven de wijk Prinsenland een kwaliteitsimpuls. Het nieuwe Bramantecarré en de nog te bouwen Berninitoren zijn onderdeel van een integrale planvisie waarin MIX architectuur bijzondere aandacht besteedt aan de ligging in het collectieve parklandschap en het bevorderen van contact en interactie.

MIX architectuur maakte het prijsvraagwinnende ontwerp (van zowel het Bramantecarré als de Berninitoren) in opdracht van Nederlandse Bouw Unie. Verhoeven De Ruijter is verantwoordelijk voor de landschappelijke visie. Verder waren constructeur Goudstikker De Vries en duurzaamheidsadviseur Merosch betrokken. De voorbereidingen voor de bouw van de Berninitoren zijn op dit moment gaande aan de Prinsenplas.

Lees meer over Bramante