Wonen in De Veluwse Proeftuin komt weer stap dichterbij met start bouw

2 september 2021 Ede, Klimaatadaptieve projecten, Landschappelijk wonen, Projectnieuws, Start bouw, Woningbouw, World Food Center

Vlak voor de zomervakantie is de bouw van de eerste woongebouwen op het World Food Center in Ede gestart. Na het bouwklaar maken gingen de eerste palen de grond in. Naar verwachting rondt de aannemer de bouwperiode in het eerste kwartaal van 2023 af.

MIX architectuur maakte het ontwerp in opdracht van ontwikkelcombinatie World Food Center Development, bestaande uit BPD GebiedsontwikkelingGreen Real Estate en Van Wijnen. Van Wijnen is tevens aannemer. Het landschapsontwerp is van LOOSvanVLIET en Goudstikker De Vries is constructeur.

Het project De Veluwse Proeftuin komt direct langs de rand van het Sysseltse bos aan de noordkant van het WFC-gebied. Het noordcluster van het WFC, waar De Veluwse Proeftuin deel van is, is straks tussen de bomen zichtbaar vanaf de nieuwe Parklaan. De twee gebouwen (met in totaal 59 appartementen) krijgen een groene gevel die de woningen verbindt met de bosrijke omgeving.

 

 

Lees meer over De Veluwse Proeftuin