Alle appartementen van eerste WFC-woongebouw zijn verkocht

8 april 2021 Duurzaamheid, Ede, Klimaatadaptieve projecten, Landschappelijk wonen, Projectnieuws, Woningbouw, World Food Center

MIX architectuur presenteerde afgelopen jaar het ontwerp van de eerste woongebouwen die op het World Food Center in Ede komen. Inmiddels zijn de 35 luxe appartementen van fase 1a van De Veluwse Proeftuin allemaal verkocht.

Het project De Veluwse proeftuin bestaat uit twee appartementengebouwen (fase 1a en 1b) met in totaal 59 woningen. De woningen van fase 1b zijn ook voor een groot deel verkocht. Van dit gebouw zijn negentien woningen verkocht en op vijf woningen rust een optie.

Verbonden met de Veluwse natuur

De start van de bouw zal in de loop van dit jaar zijn. De twee woongebouwen komen direct langs de rand van het Sysseltse bos aan de noordkant van het WFC-gebied. Bij het ontwerp van de woningen was de natuur een belangrijk uitgangspunt. Op de kop van het eerste woonveld vormt het ensemble van de appartementengebouwen een herkenbaar accent bij de noordentree van het WFC. Het glooiende landschap met bestaande en nieuwe bomen spoelt rondom de gebouwen. De verbondenheid van de appartementen met de natuur is straks letterlijk zichtbaar. Houten frames met geïntegreerde plantenbakken brengen de natuur bijna tot in de woning.

MIX architectuur maakte het ontwerp in opdracht van ontwikkelcombinatie World Food Center Development, bestaande uit BPD Gebiedsontwikkeling, Green Real Estate en Van Wijnen. Van Wijnen is tevens aannemer. Het landschapsontwerp is van LOOSvanVLIET en Goudstikker De Vries is constructeur.

Lees meer over De Veluwse Proeftuin