Vijf MIX-projecten vieren oplevering van in totaal 180 appartementen

17 juni 2022 Oplevering, Projectnieuws, Woningbouw

We hebben veel projectnieuws: de bewoners van maar liefst 180 appartementen kregen de afgelopen maanden de sleutel van hun door MIX ontworpen woning. Van zes appartementengebouwen verdeeld over vijf projecten werd de bouwperiode afgerond met de oplevering van de woningen. Op verschillende locaties wordt nog wel gewerkt aan de (groene) publieke buitenruimte.

Amsterdam, Oostenburg Kavel 8

In Amsterdam werden op stadseiland Oostenburg meerdere woongebouwen opgeleverd. Kavel 8 bestaat uit vier appartementengebouwen waarvan MIX gebouw B en D (26 appartementen) ontwierp. De vier woongebouwen liggen op een smalle strook naast Parkeerhuis Oostenburgereiland. Ze zijn zo gepositioneerd dat er tussen de woningen en het parkeergebouw een smalle gezamenlijke hof ligt. Drie poorten verbinden deze lichte, hoge ruimte met de straatzijde. De vier gevels hebben allemaal een industriële uitstraling die past bij de historie van Oostenburg, maar zijn verder erg verschillend.

Deventer, Deltaplein

Op het Deltaplein in Deventer zijn 43 sociale huurappartementen gerealiseerd. Het woongebouw met zeven bouwlagen ligt in het hart van Rivierenwijk. Het gebouw is uitgevoerd in eigentijdse baksteenarchitectuur en voorzien van zorgvuldig mee-ontworpen buitenruimten.

Hendrik-Ido-Ambacht, Beatrixhof

In het Zuid-Hollandse Hendrik-Ido-Ambacht huisvest het nieuwe appartementengebouw Beatrixhof 42 woningen. Het alzijdige appartementengebouw omarmt een zorgvuldig mee-ontworpen, besloten binnenhof. De hof ontsluit de entrees van de individuele woningen en is verder een prettige verblijfsruimte door het aanwezige groen.

Maassluis, Het Balkon

In het grootschalige nieuwbouwproject Het Balkon van Maassluis worden in totaal ongeveer 1000 woningen gebouwd. MIX ontwierp de 36 huurappartementen die inmiddels zijn opgeleverd. De woningen van het U-vormige gebouw zijn bereikbaar via de galerij. Aan de buitenzijde van de U heeft iedere woning een groot terras en verdiepingshoge vensters voor maximaal zicht op het omliggende groen. Ook het binnenterrein, waar het parkeren gehuisvest wordt, is groen ingericht.

Veenendaal, DOK6 (foto)

Met de 33 opgeleverde appartementen in Veenendaal komen we op 180. DOK6 is onderdeel van de nieuwe waterrijke woonwijk De Veenderij in Veenendaal-Oost. De appartementen liggen aan een plein aan het water in het hart van deze wijk. Om de pleinwand beleefbaar te maken als een aaneenschakeling van individuele metselwerkpanden zijn de royale terrassen zo vormgegeven dat ze een integraal onderdeel vormen van de individuele gevels. Ieder pand krijgt een eigen gevelcompositie van penanten in metselwerk, zodat logische verschillen en overeenkomsten tussen de panden ontstaan.

Wordt vervolgd

Behalve appartementengebouwen zijn de afgelopen periode ook verschillende projecten met grondgebonden woningen afgerond. En over bovenstaande projecten kunnen we niet alleen meer vertellen, maar ook meer laten zien. Houd hiervoor de komende tijd onze website en sociale media in de gaten. Wordt vervolgd …