Videoserie Rivierduinen Silvolde, deel 2: productie, transport en plaatsing

13 januari 2023 Circulaire projecten, Duurzaamheid, Klimaatadaptieve projecten, Landschappelijk wonen, Sociale woningbouw, Woningbouw

Deel 2 van onze videoserie over de circulaire woonbuurt Rivierduinen volgt de prefabmodules van de fabriek in Uden tot hun thuis in Silvolde. Je ziet beelden van productie, transport en plaatsing van de grondgebonden woningen.

In het Achterhoekse Silvolde komt de natuurrijke woonbuurt Rivierduinen. MIX architectuur maakte het ontwerp van de 59 woningen die worden opgebouwd uit prefab modules. De voormalige fabriekslocatie transformeert in een duurzame, circulaire en innovatieve buurtschap met een groen collectief hart.

Heb je deel 1 van de serie gemist? Hierin vertelt architect Reinier Ubels hoe MIX slim gebruikmaakt van de mogelijkheden van prefab bouwen, zonder dat het plan er gestandaardiseerd uitziet. “Hoe kunnen we betaalbare kwaliteit maken met een efficiënte, circulaire bouwmethode en tegelijkertijd de gewenste architectonische expressie realiseren die past bij deze bijzondere plek?” Bekijk deel 1: Videoserie Rivierduinen Silvolde, deel 1: architectuur en prefab bouwen

Opdrachtgever voor Rivierduinen is Groenvast Arnhem. Barli in Uden is de bouwer van de prefabmodules. Studio Nico Wissing is verantwoordelijk voor het ontwerp van de collectieve buitenruimte.

Video: Dennis Velders Film

Lees meer over Rivierduinen