Videoserie Rivierduinen Silvolde, deel 1: architectuur en prefab bouwen

23 december 2022 Circulaire projecten, Duurzaamheid, Klimaatadaptieve projecten, Landschappelijk wonen, Sociale woningbouw, Woningbouw

“Hoe kunnen we betaalbare kwaliteit maken met een efficiënte, circulaire bouwmethode en tegelijkertijd de gewenste architectonische expressie realiseren die past bij deze bijzondere plek?” Dit was een belangrijke vraag in de ontwerpfase van Rivierduinen in Silvolde. In deel 1 van de videoserie over dit project vertelt architect Reinier Ubels er meer over.  

In het Achterhoekse Silvolde komt de natuurrijke woonbuurt Rivierduinen. MIX architectuur maakte het ontwerp van de 59 woningen die worden opgebouwd uit prefab modules. De voormalige fabriekslocatie transformeert in een duurzame, circulaire en innovatieve buurtschap met een groen collectief hart. Architect Reinier Ubels legt in het onderstaande eerste deel van deze videoserie uit hoe MIX slim gebruikmaakt van de mogelijkheden van prefab bouwen, zonder dat het plan er gestandaardiseerd uitziet.

Opdrachtgever voor Rivierduinen is Groenvast Arnhem. Barli in Uden is de bouwer van de prefabmodules. Studio Nico Wissing is verantwoordelijk voor het ontwerp van de collectieve buitenruimte.

Rivierduinen is inmiddels in aanbouw. In het volgende deel van de videoserie zie je de beelden van productie, transport en plaatsing van de eerste woningen. Tot snel!

Video: Evenclose

Lees meer over Rivierduinen