Verkoop woningen in Rotterdams park De Twee Heuvels gaat van start

26 maart 2021 Duurzaamheid, Klimaatadaptieve projecten, Landschappelijk wonen, Projectnieuws, Rotterdam, Stedelijk wonen, Woningbouw

De 32 woningen in de twee natuurinclusieve, klimaatadaptieve buurtschappen in park De Twee Heuvels in Rotterdam gaan zaterdag 27 maart in de verkoop. Hiermee wordt weer een nieuwe stap gezet richting realisatie van dit mooie project.

De twee- en drie-onder-een-dakwoningen hebben een gebruiksoppervlakte van 144 of 167 vierkante meter. De bandbreedte van de prijzen loopt van 465.000 tot 655.000 euro. MIX architectuur maakte het ontwerp in opdracht van Nederlandse Bouw Unie (NBU). MAAK space zorgde voor het landschappelijk ontwerp. Verder was duurzaamheidsadviseur Merosch betrokken. Het team verkreeg de opdracht een jaar geleden door de winst van een tender van gemeente Rotterdam.

Onderscheidend woonmilieu

Het woningbouwproject is onderdeel van een omvangrijke gebiedsontwikkeling in Rotterdam-Zuid. Aan de noordzijde van het park De Twee Heuvels komt aan weerszijden van Zwembad IJsselmonde een cluster met respectievelijk achttien en veertien woningen. Er is sprake van een kleinschalige parkachtige setting met een bijzonder onderscheidend woonmilieu dat ontspannen aansluit bij het park. De twee buurtschappen gaan uit van eenzelfde ruimtelijke opzet en architectonische uitwerking. Ze vormen een ontspannen ensemble van kleinschalige, alzijdige volumes met vanuit elke windrichting ogen op het park. Het parklandschap spoelt tussen de volumes door. Hiermee openen de clusters zich naar het omliggende park en ontstaan mooie doorzichten. De positionering van de woningen rondom een centrale ruimte versterkt het collectief van de buurtschappen. De gezamenlijke buitenruimte stimuleert ontmoeting en onderling contact tussen de bewoners.

Start verkoop

Het project heet inmiddels – met recht – De Buitenkans. Geïnteresseerden kunnen zaterdag 27 maart de toekomstige locatie bezoeken, geheel coronaproof door een ‘drive thru’. Op dat moment start ook de inschrijving voor de 32 woningen. Naar verwachting start de bouw van de woningen in Q4 van 2021.

 

Beeld: Yuconvr, t.b.v. verkoopbrochure

Lees meer over Park Twee Heuvels