MIX informeert Bouwkunde-studenten over werken in de architectuur

25 maart 2021 Afstuderen, Educatie

Om studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) wegwijs te maken in de afstudeermogelijkheden en het werkveld organiseert studentenvereniging Trifonius jaarlijks de Afstudeer Keuze Ochtend (AKO). Jorrit Blom gaf tijdens deze AKO op woensdag 24 maart een online presentatie over werken in de architectuur.

Tijdens de AKO geven meerdere bedrijven presentaties aan studenten van de opleidingen Civiele techniek en Bouwkunde. Trifonius nodigde MIX architectuur uit om de presentatie voor Bouwkunde-studenten geïnteresseerd in de afstudeerrichting Architectuur te geven. Jorrit kon hen meer vertellen over de rol van een bouwkundige binnen een architectenbureau. Ons fullservice bureau heeft hier veel ervaring mee: architecten en bouwkundigen werken bij MIX nauw met elkaar samen. Onze ontwerpen werken we tot de laatste uitvoeringstekeningen uit.

Interessant en leerzaam

Thomas is net afgestudeerd aan de HAN en werkt nu bij MIX als bouwkundig BIM-modelleur. “De presentaties tijdens de AKO kunnen heel interessant zijn. Vooral als bedrijven behalve zichzelf ook de sector promoten. Je kunt veel te weten komen over hoe het is om bij een bepaald soort bedrijf te gaan afstuderen of werken”, vertelt Thomas.

Betrokken bij onderwijs

Sinds enige jaren is MIX sponsor van studentenvereniging Trifonius. We laten studenten graag kennis maken met ons vakgebied en natuurlijk ons bureau. Binnen ons team is structureel plaats voor een stagiair van de HAN of andere Bouwkunde-opleiding. We kunnen zo onze kennis en ervaring delen met toekomstige bouwkundigen. Tegelijkertijd laten we ons graag inspireren door nieuwe energie en ideeën. Een stage bij ons bureau resulteert soms zelfs in een vaste aanstelling. Rick, Sarina, Martijn en Sebastiaan begonnen hun loopbaan bij MIX als stagiair of werkstudent.