Thomas, Carolien, Maarten en Sven komen #werkenbijmix

19 maart 2021 Team, Werken bij MIX

‘MIX groeit en zoekt collega’s. Kom jij #werkenbijmix?’ Dit was eind 2020 onze oproep. En met succes: ons team is inmiddels maar liefst twee bouwkundigen én twee architecten rijker. De nieuwe MIX’ers stellen zich kort voor.

Carolien de Hoop beet het spits af en startte half januari bij MIX als bouwkundig BIM-modelleur. Hiervoor werkte ze bij een bouwkundig bureau waar ze onder meer ervaring opdeed met Revit en prefab houtskeletbouw. Carolien: “Ik heb bij MIX gesolliciteerd vanwege de exclusievere architectuur en wijk- en natuurgerichte benadering. Het is een full-service architectenbureau met groot enthousiasme voor innovatie in het modelleerproces. Ik hou van die balans in bouwtechniek, architectuur en modelleertechniek.” De komende tijd zal Carolien zich niet vervelen: “Ik hoop bij MIX afwisselende projecten te gaan modelleren en wil graag betrokken zijn bij innovatie in de bouwtechniek en het modelleerproces.”

Het ontwerpteam kreeg begin februari versterking van architect Sven Volkers. Hij volgde MIX al enkele jaren: “Ik zag een bureau dat innovatief is en volop in beweging. Waar natuurinclusief en klimaatadaptief ontwerpen vanzelfsprekend is.” Behalve de natuur heeft ook virtual reality Svens interesse. “De VR-techniek biedt kansen voor ons vakgebied. Want een van de belangrijkste uitdagingen waar wij als architecten mee te maken hebben gedurende het ontwerpproces, is om te beoordelen hoe goed een voorgesteld ontwerp voldoet aan de behoeften van de beoogde gebruikers.” Met Svens kennis van VR kunnen we deze techniek nog beter gaan inzetten in ons ontwerpproces.

Thomas de Gelder startte begin maart bij MIX. Hij kon bijna niet wachten om na het afronden van zijn hbo-opleiding Bouwkunde aan de HAN eindelijk aan de slag te gaan. Een oud-klasgenoot en inmiddels mede-MIX’er motiveerde Thomas om bij MIX te solliciteren omdat hij goed binnen het team zou passen. “Ik heb mij dus vol op de vacature van bouwkundig BIM-modelleur gestort. Al voor de studie had ik interesse in modelleren en tijdens de opleiding richtte ik mij dan ook extra op het modelleren met Revit en BIM. Bij MIX wil ik mij hierin graag verder ontwikkelen.” Een mooie plus is dat Thomas al erg handig is met Revit. Hij gaf tijdens zijn studie al meerdere Revit-cursussen.

Net als Thomas ging ook Maarten Venhorst begin maart bij MIX aan de slag. Maarten is een ervaren architect: hij werkte veertien jaar bij een groot bureau in Eindhoven en vervolgens drie jaar bij een kleiner bureau in de Achterhoek. Maarten: “Wat mij erg aanspreekt in MIX is de duidelijke visie op architectuur, het hoge ambitieniveau van de projecten en het plezier dat de plannen uitstralen. Daarnaast vind ik de sterke relatie tussen landschap, stedenbouw en architectuur erg interessant.” Momenteel volgt Maarten de cursus Circulair Ontwerpen en Bouwen bij de BNA Academy. “De kennis die ik hier opdoe, deel ik straks graag met mijn nieuwe collega’s en ga ik bij MIX in de praktijk brengen.”

Mooie uitdaging

Met de komst van Carolien, Sven, Thomas en Maarten voegen we nóg meer enthousiasme, gedrevenheid, kennis en vakmanschap toe aan MIX. We hebben er zin in om elkaar uit te dagen om het maximale uit iedere opgave te halen. Welkom bij het team!