Feestelijke bijeenkomst markeert start bouw De Buitenkans in Rotterdam

17 november 2022 Circulaire projecten, Duurzaamheid, Klimaatadaptieve projecten, Landschappelijk wonen, Projectnieuws, Rotterdam, Start bouw, Woningbouw

In het Rotterdamse park De Twee Heuvels is met een feestelijk moment de start van de bouw van De Buitenkans gemarkeerd. Onder toeziend oog van de wethouder en toekomstige bewoners ging de eerste paal de grond in.

De Buitenkans bestaat uit twee natuurinclusieve, klimaatadaptieve buurtschappen met in totaal 32 woningen. Aan de noordzijde van het park De Twee Heuvels komt aan weerszijden van Zwembad IJsselmonde een cluster met woningen. Er is sprake van een kleinschalige parkachtige setting met een bijzonder onderscheidend woonmilieu dat ontspannen aansluit bij het park.

Alzijdige volumes in het park

De twee buurtschappen gaan uit van eenzelfde ruimtelijke opzet en architectonische uitwerking. Ze vormen een ontspannen ensemble van kleinschalige, alzijdige volumes met vanuit elke windrichting ogen op het park. Het parklandschap spoelt tussen de volumes door. Hiermee openen de clusters zich naar het omliggende park en ontstaan mooie doorzichten. De positionering van de woningen rondom een centrale ruimte versterkt het collectief van de buurtschappen. De gezamenlijke buitenruimte stimuleert ontmoeting en onderling contact tussen de bewoners.

Gewonnen tender

MIX architectuur maakte het ontwerp in opdracht van Nederlandse Bouw Unie (NBU). MAAK space zorgde voor het landschappelijk ontwerp. Verder was duurzaamheidsadviseur Merosch betrokken. Het team verkreeg de opdracht door de winst van een tender van gemeente Rotterdam. Naar verwachting wordt De Buitenkans in de eerste helft van 2024 opgeleverd.

Lees meer over Park de Twee Heuvels