Bouw van ruim 200 MIX-appartementen in Edese wijk Enka is gestart

18 juni 2021 Ede, Projectnieuws, Sociale woningbouw, Start bouw, Stedelijk wonen, Woningbouw

In Ede is de bouw gestart van 201 huurappartementen in nieuwbouwwijk Enka. Na het voorbereidende grondwerk gingen deze week de eerste heipalen de grond in. MIX ontwierp de woongebouwen in opdracht van ontwikkelaar AM voor woningcorporatie Woonstede.

De appartementen grenzen aan het spoor, het nieuw te bouwen intercitystation Ede-Wageningen en de oude getransformeerde fabriekshal. De twee bouwvolumes vormen straks samen een U-vormig gebouw met een grote variatie in betaalbare woningtypen. Van compacte tweekamerstudio’s tot driekamerappartementen met verschillende woonoppervlakten. De bouwmassa omsluit het parkeerterrein aan de noordzijde. Aan het stationsplein aan de westzijde komen commerciële voorzieningen in de plint. De bergingen bevinden zich onder het gebouw, ingepast in de natuurlijke hoogteverschillen in het terrein.

Enka-wijk nadert voltooiing

BAM Wonen is aannemer van dit project. BAM Advies & Engineering is constructeur en installatieadviseur. Het stedenbouwkundig plan van de wijk Enka is van Lodewijk Baljon. In totaal komen in de wijk zo’n 1.550 woningen in verschillende segmenten. Sinds 2003 zijn ruim 1.000 woningen gerealiseerd. Op verschillende plekken in de wijk wordt nu nog volop gebouwd. De start van de bouw van de ruim 200 sociale huurwoningen betekent dat de wijk voor een groot deel klaar is. Oplevering van de eerste appartementen is gepland voor Q4 van 2022.

Lees meer over Enka in Ede