Royaal Rotterdam

  • Plaats Rotterdam, Park 16Hoven
  • Realisatie 2020
  • Opgave 22 statige laanwoningen
  • Opdrachtgever Nederlandse Bouw Unie

Op stand wonen in Park 16Hoven

Aan de rand van de nieuwe, chique woonbuurt Park 16Hoven komen langs een statige laan royale laanvilla’s met veel variatie en individuele vrijheid.

Tijdloze, Hollandse baksteenarchitectuur

Geïnspireerd door tijdloze Hollandse baksteenarchitectuur is er een rijk assortiment ontworpen waarbij elke villa uniek is maar goed past in het totale ensemble. Door de afwisseling van kappen en platte daken krijgt de laanbebouwing een interessante eigen contour. De gevarieerde sculpturale bewerking van de bouwmassa’s maakt dat elke villa een unieke uitstraling en indeling krijgt. Een subtiel spel van baksteenaccenten en verspringende verdiepingshoge kozijnen geeft de woning detail en allure.

Moderne villa's met ambachtelijk gestookte bakstenen

De moderne villa’s worden gemaakt van ambachtelijk gestookte bakstenen van steenfabriek Vogelensangh. Deze stenen zijn bijzonder door hun levendige en warme uitstraling. Door het stookproces in traditionele ringovens krijgt elke steen een bijzondere, natuurlijke uitstraling en kleurtoon. Op de fabriek hebben we drie sorteringen samengesteld die het project een eigen signatuur geven.

Een bijzondere combinatie tussen platte en schuine daken in een gemeenschappelijke architectuurtaal

Veel individuele vrijheid binnen één familie

Een breed scala aan sculpturale villa’s vormt de basis voor deze nieuwe laanbebouwing. Door een uitgebreid optiepakket is het mogelijk om je eigen villa zowel aan de binnen- als buitenzijde te personaliseren. Hierdoor is elke villa uniek zonder uit de toon te vallen.

Maximale vrijheid door veel indelingsvarianten

De verschillende casco’s met vele varianten bieden de consument maximale vrijheid om persoonlijke wensen te verwezenlijken. Een uitgebreide toolbox met inspirerende suggesties geven inzicht in verschillende manieren van wonen.

 

 

Projectdetails

Gewonnen prijsvraag
Opgave22 statige laanwoningen
OpdrachtgeverNederlandse Bouw Unie
AannemerNederlandse Bouw Unie
ConstructeurA.V.S. Engineering
Start-Realisatie2019-2020