Verkoop van Eureka! gaat van start: 78 appartementen in deelgebied Central

28 januari 2022 Duurzaamheid, Klimaatadaptieve projecten, Projectnieuws, Sociale woningbouw, Stedelijk wonen, Woningbouw

Nieuwbouwproject Eureka! in Breda zet weer een stap vooruit: de eerste fase van het project is vrijdag 28 januari in de verkoop gegaan. Dit deelgebied heet Central en bestaat uit 78 koopappartementen en 76 huurappartementen.

Eureka! bestaat uit verschillende woonvelden. De bebouwing is laag en toegankelijk aan de randen en hoger en gericht op interactie in het centrale hart. De buitenruimte is volledig autovrij en wordt heel groen ingericht: een fijne plek om in te verblijven. Door het groen lopen prettige fiets- en wandelpaden, die aansluiten op routes in de omgeving. Parkeren gebeurt op korte afstand ondergronds en uit het zicht in de hoven.

Gevarieerd woningaanbod binnen één bouwblok

Het middelste woonveld wordt als eerste gerealiseerd en bestaat uit verschillende typen woningen. Van fijne appartementen van circa 65 vierkante meter tot luxe penthouses van wel 175 vierkante meter groot. Ook komen er stadswoningen over twee lagen met een lichte vide. Alle woningen krijgen een eigen buitenruimte op de zon. De terrassen en balkons zijn royaal bemeten en bieden buitenbeleving en beschutting.

Wonen met de voeten in het groen

Het carrévormige appartementengebouw staat met de voeten in het groen. De woningen aan de westzijde grenzen aan een lommerrijke, parkachtige wandelstraat. De zuidkant van het gebouw ligt aan het plein in het midden. Dit plein is het centrale hart van Eureka! dat ontmoeting en beweging stimuleert. Zorgvuldig ontworpen entrees verbinden het levendige plein met de groene binnenhof.

Ontwikkelaars Nederlandse Bouw Unie en Maas-Jacobs starten naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 met de bouw van deelgebied Central. In dat kwartaal start ook de verkoop van deelgebied Village met 55 grondgebonden woningen.

Lees meer over Eureka! Breda