Twee MIX-plannen zitten bij de drie finalisten voor Cobouw Duurzaamheid Award

5 oktober 2023 Awards, Circulaire projecten, Duurzaamheid, Klimaatadaptieve projecten, Landschappelijk wonen, MIX

Van de drie finalisten voor de Cobouw Duurzaamheid Award zijn er maar liefst twee van MIX. Zowel het MIX-paviljoen in Ede als woonbuurt Rivierduinen in Silvolde verdiende volgens de vakjury een finaleplaats. De winnaar wordt 21 november bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking van de Cobouw Awards 2023.

Halverwege september nomineerde de jury, onder voorzitterschap van Dr.ir. Lisanne Havinga, uit alle inzendingen vijf projecten als kanshebber voor de Duurzaamheid Award. Eind september kregen deze genomineerden de kans om hun project te pitchen bij de vakjury. Uiteindelijk zijn uit deze vijf kandidaten de drie finalisten geselecteerd. We zijn er trots op dat hier twee MIX-projecten bij zitten: ons eigen MIX-paviljoen en de circulaire woonbuurt Rivierduinen (ingezonden door landschaparchitect Studio Nico Wissing).

Toekomstbestendig kantoor MIX architectuur

Als ontwerper van woonomgevingen met positieve impact op mens en natuur, ontwierp MIX architectuur een toekomstbestendig eigen kantoor. Het houten paviljoen ligt aan de bosrand op loopafstand van het station, op de grens van stad en landschap. Het is maximaal duurzaam, gebouwd met biobased materialen en nu al Paris Proof.

Opdrachtgever: MIX architectuur
Landschapsarchitect: MAAK space
Aannemer: Bouwbedrijf Van Ree
Constructeur: Solid Timber, conStabiel
Adviseur duurzaamheid en bouwfysica: DGMR
Leverancier houten casco: Heko Spanten

Rivierduinen Silvolde

Bewoners van de nieuwe woonbuurt Rivierduinen wonen niet op de duinen, maar midden in het duinenlandschap van de Oude IJssel. De eeuwenoude rivierduinen zijn in ere hersteld en vormen de basis voor deze bijzondere buurt. Deze toekomstbestendige, natuurinclusieve woonplek bevat 59 duurzame woningen, een gemeenschappelijke buitenruimte, kas en moestuin.

Opdrachtgever: Groenvast Arnhem
Realisatie woningen: Barli Bouwsystemen
Constructeur: Constructie Buro Landerd
Landschapsarchitect: Studio Nico Wissing
Ontwerp Hal 11: Studio Westgeest