Tinka, Davy en Jesse komen kennis opdoen en delen bij MIX

12 februari 2021 Afstuderen, Educatie, Team, Werken bij MIX

Op educatiegebied zijn er meerdere nieuwtjes. We namen afscheid van stagiair Job Lampe en verwelkomden een nieuwe stagiair van de opleiding Bouwkunde: Tinka Gerritsen. En daarnaast startte Davy van Kempen (na zijn stage en minor bij MIX) samen met studiegenoot Jesse Dellemann aan zijn afstudeeronderzoek bij MIX.

Tinka volgt Job op die zijn tienwekenstage met succes heeft afgerond. Tinka studeert Bouwkunde aan Hogeschool Windesheim in Zwolle en heeft net haar minor Architectuur en Stedenbouw afgerond. Nu loopt ze voor haar derde leerjaar een halfjaar stage bij MIX. Deze periode staat vooral in het teken van het vergroten van haar bouwtechnische kennis en Revit-vaardigheden. Tinka: “De projecten waar MIX aan werkt zijn toekomstgericht en vaak gerelateerd aan de natuur en de omgeving. Ik wil graag meer leren over wat er bij dit soort projecten allemaal komt kijken op technisch en architectonisch gebied. Later wil ik namelijk ook ontwerpen met een kijk op natuur, omgeving en toekomst.” Tinka is van plan om na het afronden van haar opleiding in deeltijd de master Architectuur te volgen aan Artez Academie van Bouwkunst. Geen gek idee, vonden eerder ook MIX’ers Martijn en Sebastiaan al. Zij begonnen als stagiair en combineren op dit moment hun werk als assistent-ontwerper/BIM-modelleur bij ons bureau met hun architectuurstudie in Tilburg en Arnhem.

Afstudeeronderzoek generative design

Davy heeft al uitgebreid kennisgemaakt met MIX. Hij startte ruim een jaar geleden met zijn stage voor de opleiding Bouwkunde aan de HAN. Vervolgens rondde hij zijn minor af en inmiddels is het tijd voor zijn afstudeeronderzoek bij MIX. Hiervoor werkt hij samen met HAN-studiegenoot Jesse Dellemann. Het thema van het afstudeeronderzoek is generative design. Jesse: “Op basis van vooraf bepaalde randvoorwaarden willen we de meest optimale indeling van een plattegrond laten bepalen door de computer. Hiervoor doen we onderzoek naar wat generative design precies is en wat de voordelen voor MIX kunnen zijn.” Davy: “We willen dus proberen om projecten met generative design beter en sneller uit te kunnen werken. Automatisering gaat een steeds belangrijkere rol spelen in de bouw en daar willen wij met dit afstudeeronderzoek bij MIX graag aan bijdragen.”

Toekomstige vakgenoten

De betrokkenheid van MIX bij het onderwijs uit zich niet alleen in het delen van kennis. Natuurlijk doen stagiairs ervaring en nieuwe vaardigheden op bij ons bureau; ze nemen echter ook kennis mee over nieuwe technieken en ontwikkelingen en kijken met een frisse blik naar ons werkveld. We laten ons graag inspireren door jong talent en toekomstige vakgenoten.