Raneem en Thijs doen afstudeeronderzoek naar natuurinclusief bouwen

22 februari 2023 Afstuderen, Duurzaamheid, Educatie, Klimaatadaptieve projecten, Landschappelijk wonen, Woningbouw

Natuurinclusief bouwen, hoe doe je dat? En hoe combineer je bouwen met respect voor de natuur met de grote vraag naar nieuwbouwwoningen? In deze vraagstukken gaan Raneem Althiraawi en Thijs Daling zich stevig vastbijten. De twee vierdejaars Bouwkunde-studenten werken de komende maanden bij MIX aan hun afstudeeronderzoek.

Raneem is geen onbekende voor MIX, want precies een jaar geleden liep ze hier stage. Het afgelopen halfjaar heeft zij de minor Architectuur gevolgd aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Inmiddels is zij dus vierdejaars student aan de HAN en is het tijd om af te studeren op de richting Architectuur. Thijs is een nieuw gezicht voor MIX. Ook hij is vierdejaars student aan de HAN, maar hij koos de afstudeerrichting Bouwtechniek. De afgelopen periode volgde hij de minor Low Ec High Tech.

Uitdagend en interessant

De twee afstudeerrichtingen Architectuur en Bouwtechniek én het onderwerp natuurinclusief bouwen passen precies bij MIX, wist Raneem. “Ik voelde me meteen weer thuis. Fijn om op bekend terrein en met bekende mensen aan ons onderzoek te werken.” Thijs: “Onze ervaring tot nu toe wat betreft het afstuderen is dat het onderwerp erg stimulerend en verrijkend is. Ecologie is nieuw voor ons, wat afstuderen daarop uitdagend, maar wel interessant maakt.”

Succes!

Doel van Raneem en Thijs is niet alleen om met succes af te studeren. De studenten willen ook MIX verrijken met extra kennis en ervaring op het gebied van natuurinclusief bouwen. Succes, afstudeerders!

Meer over werken en leren bij MIX