Oefenruimte heeft glansrol in opgeleverd revalidatiecentrum Opella

24 september 2021 Oplevering, Projectnieuws, Utiliteitsbouw, Zorg

In het Baron van Wassenaerpark in Bennekom is revalidatiecentrum Elias opgeleverd. Zorgorganisatie Opella kreeg deze week de sleutels van de nieuwbouw uit handen van de aannemer.

Elias is gebouwd door aannemer Van Wijnen, tevens ontwikkelaar. MIX architectuur maakte het ontwerp voor het centrum voor onder meer revalidatie, dagbehandeling en wonen.

Oefenen centraal

Het revalidatiecentrum is volledig ontworpen vanuit de behoefte van de cliënten. Door de positie van de oefenzaal in het ruimtelijke, centrale hart staat oefenen figuurlijk én letterlijk centraal. Ook nodigen de rondlopende gangen extra uit tot bewegen. Rondom het hart van het gebouw liggen de woonruimten. Alle ramen hebben lage borstweringen voor mooi zicht op het park, ook voor rolstoelgebruikers.

Snel en stil bouwen

De nieuwbouw staat dicht naast de tijdelijke huisvesting en in een woonwijk. Een snelle en stille bouwmethode was dus extra belangrijk. Het gebouw bestaat daarom uit een staalskelet met lichte binnenwanden en prefab gevelelementen. Deze manier van bouwen zorgt daarnaast voor flexibiliteit, waardoor het gebouw kan meebewegen met een veranderende zorgvraag in de toekomst.

De komende weken wordt het revalidatiecentrum ingericht. Behalve revalidatie komen in het nieuwe gebouw ook andere zorgfuncties, zoals dagbehandeling en wonen (somatiek). Ook zijn er een restaurant en beperkte winkelvoorziening.

 

Bekijk meer van Revalidatiecentrum Elias