MIX’er Rick volgt Python-cursus en behaalt Autodesk-certificaat

9 december 2021 BIM, Educatie, Werken bij MIX

Bouwkundig BIM-modelleur Rick heeft sinds kort zijn Autodesk-certificaat (Revit Dynamo met Python) op zak. Bij Cadix volgde hij de tweedaagse cursus Dynamo met Python-scripts.

In een interview over #werkenbijmix vertelde Rick al eerder: “Ik ben nieuwsgierig naar nieuwe technieken en krijg er energie van om complexe vraagstukken zo efficiënt mogelijk op te lossen. Ik maak bijvoorbeeld scripts in Dynamo waar het hele BIM-team blij mee is, omdat het werk daardoor veel sneller gaat en de kans op fouten kleiner is.” En om dit dus nog efficiënter en slimmer aan te kunnen pakken, volgde hij een cursus Python, specifiek gericht op Dynamo voor Revit.

Toegevoegde waarde van Python

Rick: “In Dynamo kan je visueel programmeren, maar dat is in de basis beperkt tot de functies die Dynamo je geeft. Er zijn wel packages te downloaden om de functionaliteit uit de breiden, maar uiteindelijk loop je toch tegen het plafond aan van Dynamo. Python-scripts zijn rechtsstreek te gebruiken binnen Dynamo en je kan hiermee direct inhaken op de Revit-API.” Zo zijn alle functionaliteiten van Revit toegankelijk en ook nog sneller uit te voeren dan met de standaard-functies van Dynamo.

Autodesk-certificaat in the pocket

Cursusaanbieder Cadix is gecertificeerd Autodesk Learning Partner, dus na het afronden van de tweedaagse cursus kreeg Rick het Autodesk-certificaat (Revit Dynamo met Python). In januari gaat collega Wim dezelfde cursus volgen. De opgedane kennis gaat teambreed ingezet worden; we zijn immers gewend om onze ervaring en kennis met elkaar te delen.