Kennissessie brengt MIX’ers op de hoogte van nieuwe Wet kwaliteitsborging

17 september 2020 Educatie, Team, Werken bij MIX

Alle MIX’ers namen begin september deel aan de kennissessie over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Senior adviseurs Jurgen Slippens en Emile Jansen verzorgden de twee bijeenkomsten namens Nieman Academie.

Op het programma stond uiteraard een uitgebreide uitleg over de achtergrond en de invulling van de nieuwe Wkb. Daarnaast kwamen verschillende praktijkcases aan bod.

Belangrijke rol architect

De belangrijkste doelen van de Wkb zijn het verbeteren van de bouwkwaliteit en het verbeteren van de privaatrechtelijk positie van de opdrachtgever ten opzichte van de aannemer. Wij zien een belangrijke rol voor de architect binnen de Wkb. Bijvoorbeeld bij het, samen met de kwaliteitsborger, opstellen van het borgingsplan en de risicobeoordeling.

Anderhalvemeterproof

Waar MIX-studiebijeenkomsten voor de zomer nog digitaal werden georganiseerd, konden de collega’s de kennissessie nu wel fysiek bijwonen. Dit gebeurde anderhalvemeterproof in twee aparte groepen. Het kantoor van MIX is al enige tijd zo ingericht dat het mogelijk is om veilig en volgens de geldende maatregelen te werken.

Kennisontwikkeling

Bij MIX blijven we onze kennis constant ontwikkelen, zowel op het vlak van regelgeving als technische innovaties. We volgen de actualiteit en verdiepen ons in de mogelijkheden. Het volgen van (online) cursussen en regelmatig organiseren van lunchworkshops hoort hierbij. Afgelopen juni volgden alle MIX-collega’s bijvoorbeeld een BENG-masterclass.