In Krimpen aan den IJssel is de bouw van appartementengebouw Marshall feestelijk gestart

20 januari 2023 Klimaatadaptieve projecten, Landschappelijk wonen, Projectnieuws, Start bouw, Stedelijk wonen, Woningbouw

Feest op de bouwplaats in Krimpen aan den IJssel! De start bouw van appartementengebouw Marshall werd 18 januari gevierd met de onthulling van een gedenkbord en bijeenkomst van toekomstige bewoners. MIX architectuur maakte het ontwerp van het gebouw met 46 appartementen en groene binnenhof in opdracht van Nederlandse Bouw Unie.

De nieuwbouw is onderdeel van woongebied Centrum-Zuid met in totaal 280 woningen, zowel koop in verschillende categorieën als sociale huur. Rondom het centrum van Krimpen aan den IJssel worden gedateerde en monotone woongebieden getransformeerd tot duurzame, groene woonmilieus. MIX architectuur werkte in nauwe samenwerking met de Gemeente Krimpen aan den IJssel, Rho AdviseursMAAK spaceNederlandse Bouw Unie en Stichting QuaWonen aan de totaalvisie voor Centrum-Zuid. Hierin is veel aandacht voor de inrichting van de groene openbare ruimte. Klimaatadaptatie en biodiversiteit worden gecombineerd met plekken voor ontmoeten en verblijven.

Appartementengebouw Marshall is een van de zes woongebouwen in Centrum-Zuid. De fundering en keldervloer van het gebouw zijn al klaar. De volledige bouw wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van 2024.

Beeld: YuconVR

Lees meer over Centrum-Zuid