Duinpaviljoen en Zeebaken in Katwijkse duinen zijn nu in verkoop (video)

17 november 2023 Landschappelijk wonen, Projectnieuws, Woningbouw

De appartementengebouwen Duinpaviljoen en Zeebaken in de duinen van Katwijk zijn sinds kort in de verkoop. MIX architectuur maakte het winnende ontwerp voor Zeeduinen: twee appartementengebouwen met in totaal 38 woningen met optimaal zicht op zon en zee.

Zeeduinen ligt op het Zeehos-terrein aan de rand van Katwijk. Ruim 100 jaar geleden opende het Zeehospitium zijn deuren als herstellingsoord voor kinderen. De locatie is nog steeds in gebruik als zorglandgoed. Op dit terrein, tussen Katwijk en de zee, worden nu ook verschillende woningbouwplannen gerealiseerd. Het Zeehospitium wordt zo een inclusieve woonwijk met wonen en zorg naast elkaar.

Individuele relatie met de omgeving

Beide gebouwen zijn zo ontworpen dat ze zich op hun eigen manier naar de omgeving voegen en op hun eigen wijze van betekenis zijn voor de specifieke plek. Het Duinpaviljoen ‘viert’ de bijzondere locatie, bijna direct aan het strand. Zeebaken is juist een herkenbaar volume bij de entree van het Zeehos-gebied. Beide gebouwen krijgen zo een eigen identiteit die naadloos past op hun plek.

Opdrachtgever: Fullhouse bv, Van Omme & De Groot
Aannemer: Van Omme & De Groot
Constructeur: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
Installateur: Wolf Dikken adviseurs
Beeld: De Beeldenfabriek

 

 

Lees meer over Zeeduinen