De Kwekerij in Doetinchem is genomineerd voor de Provada Project Award

12 juni 2024 Awards, Circulaire projecten, Duurzaamheid, Houtbouw, Klimaatadaptieve projecten, Landschappelijk wonen, Sociale woningbouw, Woningbouw

De duurzame, biobased woonbuurt De Kwekerij in Doetinchem is genomineerd voor de Provada Project Award. De winnaars van deze Project Award en van de Inspiratie Award worden donderdag 13 juni bekendgemaakt op vastgoedbeurs Provada in Amsterdam. 

BAM Wonen, MIX architectuur en LAP Landscape & Urban Design zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling, het ontwerp en de realisatie van de woonbuurt WeideWald. Het team won vorig jaar de tender van Gemeente Doetinchem en Sité Woondiensten voor de locatie Wijnbergen De Kwekerij in Doetinchem.

Circulaire, biobased en groene woonbuurt

De 73 duurzame en natuurinclusieve woningen worden gebouwd met biobased materialen. De uitvraag omschreef een zeer duurzaam plan met circulariteit, biobased materialen en behoud van het bestaande groen als hoofdaspecten. Oftewel: bouwen met respect voor de natuur. Het plan van BAM Wonen, MIX en LAP bestaat voor een groot uit deel lokale biobased producten. WeideWald wordt voor gemeente Doetinchem een voorbeeldproject van Het Nieuwe Normaal: een nieuwe standaard voor haalbare en ambitieuze circulaire prestaties in de gebouwde omgeving.

Publiek stemt mee om winnaars te bepalen

De vakjury nomineerde voor beide Provada Awards drie kanshebbers. Zij zijn beoordeeld op de positieve impact die zij hebben op de duurzaamheidsopgave in de Nederlandse vastgoedwereld. Behalve de vakjury heeft ook het publiek invloed op wie de uiteindelijke winnaars worden. Op 13 juni is de prijsuitreiking in de stand van NL Greenlabel.

Meer over Doetinchem Weidewald