Bouwlocatie De Hoogheijd in Middelharnis is goed te zien vanuit de lucht (dronevideo)

7 juli 2023 Landschappelijk wonen, Projectnieuws, Start bouw, Woningbouw

De contouren van De Hoogheijd, drie appartementengebouwen ontworpen door MIX architectuur, worden binnenkort zichtbaar. Er is namelijk gestart met de bouw van deze eerste 74 woningen op zorglandgoed Hernesseroord in Middelharnis. De bronnen voor het duurzame energiesysteem worden geboord. Na de bouwvak start de ruwbouw van de parkeerkelder. 

Hernesseroord is een zorginstelling in een landschappelijke setting naast het centrum van Middelharnis. Op het water- en bomenrijke terrein worden de komende jaren verschillende typen woningen gebouwd. De drie appartementengebouwen komen aan de westzijde en grenzen aan de historische haven van Middelharnis, het kanaal naar het Haringvliet en de weidse polder van Goeree-Overflakkee. De woningen ‘schemeren’ straks door het bestaande groen en vormen een herkenbaar cluster aan het begin van het nieuwe woongebied. MIX architectuur werkt samen met AM Zeeland ook aan een volgende fase met grondgebonden woningen op Hernesseroord.

In mei zijn onderstaande dronebeelden gemaakt. De unieke locatie op het zorglandgoed, met zicht op de polder en het Haringvliet, zijn goed zichtbaar.

 

 

Meer over De Hoogheijd Hernesseroord