Biobased woonbuurt De Kwekerij wint Provada Project Award!

14 juni 2024 Awards, Circulaire projecten, Duurzaamheid, Houtbouw, Klimaatadaptieve projecten, Landschappelijk wonen, Woningbouw

De Provada Project Award is dit jaar gewonnen door De Kwekerij in Doetinchem. De duurzame, biobased woonbuurt was volgens vakjury en publiek het project met de meest positieve impact op de duurzaamheidsopgave in de Nederlandse vastgoedwereld. De award werd donderdag 13 juni uitgereikt op vastgoedbeurs Provada in Amsterdam.

De Kwekerij is een project van Gemeente Doetinchem en Sité Woondiensten. BAM Wonen, MIX architectuur en LAP Landscape & Urban Design zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling, het ontwerp en de realisatie van de woonbuurt WeideWald. Het team won vorig jaar de tender van Gemeente Doetinchem en Sité Woondiensten voor de locatie Wijnbergen De Kwekerij in Doetinchem.

Circulaire, biobased en groene woonbuurt

De 73 duurzame en natuurinclusieve woningen worden gebouwd met biobased materialen. De uitvraag omschreef een zeer duurzaam plan met circulariteit, biobased materialen en behoud van het bestaande groen als hoofdaspecten. Oftewel: bouwen met respect voor de natuur. Het plan van BAM Wonen, MIX en LAP bestaat voor een groot uit deel lokale biobased producten. WeideWald wordt voor gemeente Doetinchem een voorbeeldproject van Het Nieuwe Normaal: een nieuwe standaard voor haalbare en ambitieuze circulaire prestaties in de gebouwde omgeving.

Lees meer over WeideWald