Vijf nieuwe collega’s sluiten zich aan bij Team MIX

22 september 2022 Afstuderen, BIM, Educatie, MIX, Team, Werken bij MIX

We zijn er inmiddels wel aan gewend om regelmatig nieuwe MIX’ers welkom te heten, maar vijf tegelijk is wel een unicum. Deze maand zijn Bas, Bradley, Jesse, Niels en Ryan bij MIX gestart.

De vijf nieuwe collega’s gaan allemaal aan de slag met de bouwkundige kant van ons werk. Leren en ontwikkeling staan ook bij allen centraal. Bas gaat binnen MIX doorgroeien in zijn projectleidersrol, Bradley en Jesse combineren werken bij MIX met hun studie en Ryan en Niels komen stagelopen.

Ambitie en ontwikkeling

Bas Overdijk heeft een dubbelfunctie: bouwkundig BIM-modelleur en assistent-projectleider. Hij studeerde HBO Bouwkunde en deed ervaring op bij verschillende werkgevers in de architectuur. Bij MIX komt deze ervaring goed van pas voor zijn rol als modelleur. Als assistent-projectleider gaat hij de projectleiders ondersteunen en steeds meer eigen taken op zich nemen, om op die manier door te groeien tot projectleider. Bas: “Ik zie dit nieuwe avontuur bij MIX architectuur als een mooie en belangrijke stap in mijn carrière en ontwikkeling als professional. Ik ben ambitieus en (zelf)kritisch in de dingen die ik doe. Ik ga altijd ergens voor de volle 100 procent voor. En die mentaliteit herken ik bij MIX: ze zijn altijd bezig om zichzelf als bureau te verbeteren en te ontwikkelen. Verder merk ik dat dit echt een bureau is waar mensen centraal staan en een informele werksfeer de boventoon voert.”

Leren van kennis en ervaring

Via de HBO-studie Industrieel Product Ontwerpen, pre-master Architectuur en opleiding BIM Bouwkundig Tekenaar is Bradley van den Berg bij MIX gekomen als bouwkundig BIM-modelleur. Naast zijn werk volgt hij de deeltijdmaster Architectuur aan Artez Hogeschool. Bij MIX werkt Bradley voornamelijk aan de DO-fase van projecten. Bradley: “Ik ben heel blij om deel uit te mogen maken van het team van MIX. Het is een open organisatie en het team is collegiaal en gezellig. Daarnaast spreekt de architectuur van MIX mij erg aan. Duurzaamheid vind ik een belangrijk aspect binnen het ontwerpproces. Dit zie ik terug in de ontwerpen. Ik wil me graag verder ontwikkelen als modelleur en ook als toekomstig architect. Bij MIX is veel kennis en ervaring aanwezig en ik zie ernaar uit om veel te gaan leren van dit mooie team.”

Meeloopdag geeft doorslag

“Ik kwam voor het eerst in contact met MIX door het bekijken van de website. Die sprak mij heel erg aan en de projecten die hierop stonden sprongen er stuk voor stuk uit. Alleen hierdoor kreeg ik al een goed gevoel en wilde ik graag meer weten. Ik twijfelde nog over de richting die ik op wilde gaan: aannemer/uitvoerende bouw of architectuur. Na een meeloopochtend bij MIX was ik erg enthousiast. Dit was voor mij de doorslag om te solliciteren”, vertelt Jesse Mastenbroek. Als bouwkundig BIM-modelleur gaat hij vooral veel tekenwerk doen. Jesse combineert het werk bij MIX met de deeltijdopleiding Bouwkunde aan de HAN.

Interesse in BIM

Ryan van Est zit in het vierde jaar van de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw en komt ongeveer vijf maanden stagelopen bij MIX om meer te leren over ‘bimmen’. Ryan: “Ik ben bij MIX architectuur gekomen doordat ik verschillende ontwerpen langs zag komen via LinkedIn. Toen ik me verder ging verdiepen in het bedrijf zag en hoorde ik dat MIX heel ver is met het BIM-proces. Dit sprak mij erg aan omdat ik hier graag meer over wil leren.” Via het klusbedrijf van zijn vader, stages en vakantiewerk deed Ryan al praktijkervaring op in de bouw. Na zijn studie wil hij verder met het BIM-modelleren.

Revit-skills verbeteren

Ook Niels van Noesel komt stagelopen bij MIX. Zijn stage voor het tweede jaar Bouwkunde aan de HAN duurt tien weken. Niels koos voor MIX omdat we veel werken met Revit. Niels: “Dit is een van de vaardigheden die ik erg graag zou willen verbeteren. Ik vind het ook erg leuk om te zien hoe het bureau rekening houdt met het milieu, de omgeving, de kwaliteit en de uitvoerbaarheid van projecten.”

Kom jij ook #werkenbijmix?

Heb jij zin om samen met ons aan uitdagende projecten te werken en heb je ruime ervaring met bouwkundig detailleren van hoogwaardige architectuur? We verwelkomen graag een ervaren bouwkundig BIM-modelleur in ons team.

Op onze nieuwe #werkenbijmix-pagina vertellen architecten en bouwkundig BIM-modelleurs over hun ervaringen en proef je de unieke MIX-sfeer. Natuurlijk vind je er ook onze actuele vacatures.