VIDEO: zo werd het duurzame, circulaire MIX-paviljoen gebouwd

30 juni 2023 Bouwbezoek, Circulaire projecten, Duurzaamheid, Ede, Klimaatadaptieve projecten, Landschappelijk wonen, MIX, MIX-paviljoen, Oplevering, Projectnieuws, Start bouw, Utiliteitsbouw, Werken bij MIX

Het is nog géén jaar geleden dat de bouw van ons duurzame, houten MIX-paviljoen van start ging. Inmiddels genieten we al een tijdje van ons nieuwe ‘thuis’ aan de bosrand in Ede. De bouw van het MIX-paviljoen is op video vastgelegd.

We hebben het MIX-paviljoen zo duurzaam mogelijk ontworpen. Het ontwerp is bijna volledig in hout. Het casco bestaat uit gelamineerde kolommen en liggers en CLT-wanden en -vloeren. Waar het gebouw in de grond ligt, is er een grondkerende getrapte betonnen fundering.

Niet alleen het casco is met hernieuwbare materialen gebouwd. De akoestische isolatie bestaat uit gerecyclede spijkerbroeken en in de spouw is dampopen vlasvezelisolatie toegepast. De gesloten kopgevels zijn aan de buitenzijde bekleed met zwart, thermisch gemodificeerd vurenhout. De lange gevels bestaan volledig uit accoya kozijnpuien en verticale houten lamellen.

Lokale samenwerking

Bij de realisatie werkten we bewust samen met lokale partijen. Bouwbedrijf Van Ree en de leverancier van het houten casco Heko Spanten komen beide uit Ede. Verder zijn constructeurs Solid Timber en conStabiel en duurzaamheidsadviseur en bouwfysisch adviseur DGMR betrokken. Aan de realisatie van de landschappelijke bostuin die landschapsarchitect MAAK space ontwierp wordt nog gewerkt. Hugo Brinkhorst van EvenClose heeft de bouw van het MIX-paviljoen voor ons vastgelegd.