Vakjury nomineert ons MIX-paviljoen voor de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen

24 oktober 2023 Awards, Circulaire projecten, Duurzaamheid, Ede, Klimaatadaptieve projecten, MIX-paviljoen

Het MIX-paviljoen is genomineerd voor de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen. De jury koos uit alle inzendingen zeven projecten die kans maken op de prijs voor het meest natuurinclusieve project of ontwerp van de afgelopen twee jaar. De winnaar wordt donderdag 26 oktober bekendgemaakt op de Dutch Design Week in Eindhoven.

“Natuurinclusief bouwen is in opkomst. Dat blijkt ook uit het grote aantal aanmeldingen voor de Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen, die één keer in de twee jaar wordt uitgereikt”, aldus Vogelbescherming Nederland, initiatiefnemer van deze award. “Bij veel bouwprojecten staan duurzaamheid en energieverbruik al langere tijd centraal, maar rekening houden met de natuur en biodiversiteit is niet vanzelfsprekend. Vogelbescherming is daarom trots dat steeds meer partijen projecten ontwerpen en ontwikkelen waarbij gebouw en de omliggende omgeving met elkaar in verbinding staan, zodat deze niet alleen goed zijn voor de mens, maar ook ruimte scheppen voor planten en dieren.”

Zeven nominaties

De jury – Daan Bruggink (ORGA Architect), Saskia van Stein (IABR & Design Academy), Deborah Post (Honey Highway) en Marco Matheeuwsen (Woningcorporatie Casade) – koos de genomineerden uit 38 inzendingen. Behalve het MIX-paviljoen zijn zes andere projecten genomineerd, onder meer een hogeschoolgebouw, getijdenpark en diverse woonprojecten. De Award is een initiatief van Vogelbescherming Nederland en ontstaan uit een samenwerking met de Zoogdiervereniging.

Awarduitreiking

Donderdag 26 oktober ontvangt de winnaar de award tijdens een feestelijke bijeenkomst die onderdeel is van het programma van de Dutch Design Week in Eindhoven. De uitreiking is openbaar toegankelijk en vindt plaats om 13.45 uur, in Plug-In City in Eindhoven. Zie ddw.nl voor meer informatie.

Alles over het MIX-paviljoen