Realisatie woonzorgcentrum voor Charim is begonnen

16 juli 2020 Start bouw

Met het boren van de eerste paal is deze week de bouw van woonzorgcentrum ‘t Boveneind in Veenendaal officieel van start gegaan. Het nieuwe gebouw in een groene parkomgeving is van zorgorganisatie Charim. MIX architectuur maakte het ontwerp in opdracht van Van Wijnen.

Op de parkachtige locatie komen verschillende paviljoens. MIX ontwierp twee van de gebouwen met daarin in totaal 72 zorgwoningen, 32 PG-zorgwoningen en een plein met zorgvoorzieningen en restaurant. Het parkachtige gebied rond en tussen de paviljoens is zo ingericht dat het ontmoeting, verblijf en beweging stimuleert.

De nieuwbouw is onderdeel van de ontwikkeling van het gebied rond ’t Boveneind, waar Gemeente Veenendaal en verschillende andere partijen aan werken. MIX architectuur verkreeg de opdracht door met Van Wijnen de tender voor de herontwikkeling van ‘t Boveneind te winnen. Naar verwachting wordt de eerste fase van het project in de zomer van 2021 opgeleverd. De complete voltooiing staat vooralsnog gepland voor voorjaar 2023.