Realisatie woonzorgcentrum voor Charim is begonnen

16 juli 2020 Start bouw, Utiliteitsbouw

Met het boren van de eerste paal is deze week de bouw van woonzorgcentrum ‘t Boveneind in Veenendaal officieel van start gegaan. Het nieuwe gebouw in een groene parkomgeving is van zorgorganisatie Charim. MIX architectuur maakte het stedenbouwkundig plan en het ontwerp van twee zorggebouwen in opdracht van Van Wijnen.

In de huidige situatie is sprake van aaneengesloten bebouwing op een gefragmenteerd binnenterrein. MIX maakte het plan voor een groen buurtpark tussen de bestaande woonbuurten. Het gebied wordt ingevuld met gevarieerde paviljoens die het gebied een open, vriendelijke uitstraling geven. MIX ontwierp twee van de vijf gebouwen met daarin 72 zorgwoningen, 32 PG-zorgwoningen en een plein met zorgvoorzieningen en restaurant. Het parkachtige gebied rond en tussen de paviljoens is zo ingericht dat het ontmoeting, verblijf en beweging stimuleert. Het landschappelijke ontwerp is van MAAK space.

De nieuwbouw is een onderdeel van de ontwikkeling van het gebied rond ’t Boveneind, waar Gemeente Veenendaal en verschillende andere partijen aan werken. MIX architectuur verkreeg de opdracht door samen met Van Wijnen de tender voor de herontwikkeling van ‘t Boveneind te winnen. Naar verwachting wordt de eerste fase van ’t Boveneind in de zomer van 2021 opgeleverd. De complete voltooiing staat nu gepland voor voorjaar 2023.