Park Marialust in Apeldoorn krijgt gevarieerde, statige woningen en alzijdige parkvilla’s

28 oktober 2021 Projectnieuws, Woningbouw

Al in een vroeg stadium was er veel interesse voor de nieuwbouwwoningen in Park Marialust in Apeldoorn. De inschrijving voor de 49 woningen van fase 2 ging half oktober van start en is inmiddels gesloten. MIX maakte het ontwerp van de 21 villa’s en 28 appartementen die op het Remeha-terrein komen.

Wat als eerste opvalt in de Apeldoornse wijk De Parken zijn de groene, gebogen lanen. Deze begroeide lanen met organische vormen zijn ook duidelijk herkenbaar in het stedenbouwkundig plan van de nieuwe buurt. De huidige bebouwing was het uitgangspunt voor de verschillende woningtypes en de architectuur. Het ontwerp van de nieuwe woningen is hier een zorgvuldige, eigentijdse vertaling van. Er komen vrijstaande villa’s aan de randen, ruime tweekappers in het hart en diverse appartementen en luxe penthouses in het groen. De woningen krijgen dwars- en langskappen en vierkante en rechthoekige plattegronden.

Typisch Apeldoornse villa’s

Ondanks de verscheidenheid zijn alle woningen duidelijk familie van elkaar. In het ontwerp komen meerdere elementen terug die typerend zijn voor deze omgeving. Bij de 21 grondgebonden woningen zijn dat bijvoorbeeld de verticale vensters, horizontale witte belijning, verscheidenheid aan kapvormen en markante topgevels. De kleuren die worden toegepast zijn ook te herleiden naar de woningen in de omgeving. Een range van oranje, rood en bruin metselwerk met incidenteel een wit huis ertussen. In de kopgevels zie je verticale gemetselde lamellen en bijzonder klampmetselwerk in blokverband. Erkers en veranda’s zijn integraal mee ontworpen en onderdeel van het geheel.

Alzijdige parkvilla’s

De twee appartementengebouwen huisvesten in totaal 24 appartementen en 4 penthouses. De vierkante gebouwen hebben op de hoeken royale buitenterrassen die de gebouwen de uitstraling van alzijdige parkvilla’s geven. De verticale metselwerkgevels en horizontale, witte belijning sluiten mooi aan bij de naastgelegen woningen. Ook de stalen lamellenhekwerken zie je zowel bij de woningen als bij de appartementen. Een halfverdiepte parkeergarage, die door het natuurdak opgaat in het maaiveld, verbindt de twee volumes.

Opdrachtgever voor dit project is Loostad Vastgoedontwikkeling. Het stedenbouwkundige en landschappelijke plan is van Atelier Quadrat. Aannemer Ufkes Apeldoorn begint naar verwachting in het voorjaar van 2022 met de bouw.