Nieuw revalidatiecentrum voor Opella

24 juli 2019 project, Projectnieuws, Zorg

Voor Opella hebben wij een nieuw revalidatiecentrum ontworpen. Samen met de zorgverleners hebben wij een gebouw ontworpen waar revalidatie centraal staat. Zo is de oefenzaal het hart van het gebouw. Middels een licht en ruimtelijk atrium hebben wij dit hart extra vorm gegeven. Ook stimuleert het gebouw tot oefenen om de revalidatie te bevorderen.

Naast revalidatie zijn er nog meer functies aan het gebouw toegevoegd. Er is een woonomgeving voor somatiek, dagbehandeling, een behandellocatie voor de specialisten ouderengeneeskunde (artsen), psychologen. Ook andere behandelaars van Opella (fysio- en oefentherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten) hebben een plek gekregen. Daarnaast bevat het gebouw een mooi restaurant met beperkte winkelvoorziening aan het park.

Het openbare karakter wordt extra versterkt door de open en transparante plint in het gebouw. De bovenliggende gevels zijn meer gesloten maar de openingen zijn slim afgestemd op de gebruikers. De ramen zijn laag gepositioneerd zodat de gebruikers die in een rolstoel zitten ook een mooi uitzicht hebben op het park. Voor een zachte inpassing in het park zijn de hoeken van het gebouw afgerond. Daarnaast springt de massa terug voor een subtielere overgang naar de buurt en creëert dit een mooi dakterras op de zon.

In samenwerking met :
Van Wijnen
Opella
Constabiel
Nieman
Croonwolter & Dros