Moderne villa met warme uitstraling en vakkundig metselwerk is opgeleverd

14 juli 2022 Oplevering, Projectnieuws, Woningbouw

In Amersfoort is Villa op de Lichtenberg opgeleverd. MIX ontwierp de moderne villa met warme uitstraling voor een particuliere opdrachtgever. De villa is gerealiseerd in een nieuwe woonwijk op het voormalige ziekenhuisterrein De Lichtenberg in Amersfoort in het Bergkwartier.

Rond de nieuwbouwwijk vind je buurten met veel monumentale villa’s met klassieke architectuur en baksteenaccenten. Kenmerkend voor het ontwerp van de door MIX ontworpen villa zijn het ingetogen volume aan de voorzijde met een hoge entree, uitgesproken schoorsteen en grote vensters.

Vakmanschap in metselwerk
Opvallend zijn ook de extra diepe negges en terugliggende accentvlakken in bijzonder metselwerk. Ze geven een mooie plasticiteit aan de gevel. De metselwerk accentvlakken zijn een moderne referentie aan de klassieke baksteenarchitectuur in de omgeving. Het metselwerk laat vakmanschap van ontwerp tot uitvoering zien.

Tuingericht wonen over drie lagen
Door het hoogteverschil op de kavel grenst de benedenverdieping aan de achtertuin en ontvouwt zich achter de voordeur een royale woning over drie bouwlagen. Op de begane grond zijn de woonkamer en leefkeuken met royaal terras gesitueerd. Via een buitentrap lopen de bewoners direct de tuin in. Op de benedenverdieping grenzen de werkruimte en masterbedroom aan de tuin. Verder zijn op de verdieping nog twee slaapkamers gerealiseerd. Daar is ook een dakterras op de avondzon georiënteerd.