MIX blijft mooie BIM-stappen zetten

20 oktober 2020 BIM, MIX, Werken bij MIX

BIM-engineer Maarten Baakman is sinds kort de BIM-coördinator van MIX. Met zijn eindpresentatie rondde hij net na de zomer met succes zijn opleiding af. Uit handen van begeleider Tim Baveld van Itannex ontving hij zijn BIM-coördinatorcertificaat en een bijpassende trofee. Met een specialist op dit vlak investeert MIX architectuur in hoge kwaliteit voor opdrachtgevers en aannemers.

Maarten: “BIM neemt een steeds belangrijkere positie in het bouwproces in.” Naast de bouwkundige uitwerking worden de projecten verrijkt met 3D-modellen van hoog niveau. Een volledig IFC-bestand met de juist ingevulde parameters zorgt voor een goed eindresultaat. Hiervoor is afstemming nodig tussen MIX architectuur, opdrachtgever en projectpartners, zoals constructie- en installatieadviseurs. De BIM-coördinator vertaalt de vraag van de opdrachtgever in een uitvoeringsplan. “Dit resulteert uiteindelijk in modellen die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die MIX stelt. Door al onze projecten met BIM basis ILS uit te werken kunnen we deze kwaliteit garanderen”, vertelt Maarten. Ook voldoen de modellen zo ook aan de eisen van de aannemer.

Nieuwe BIM basis ILS

Begin oktober was Maarten aanwezig bij de digitale lancering van de nieuwe versie van de BIM basis ILS. Deze nieuwe versie is op alle fronten aangescherpt én uitgebreid met belangrijke onderdelen. Zo wordt de BIM basis ILS nog breder toepasbaar en dient die als een goede basis voor elk project. Naast de aangepaste infographic is er een vernieuwde website met betere, stap-voor-staptoelichting. MIX architectuur is partner van de BIM basis ILS en werkt bij het realiseren van de 3D-modellen volgens deze kwaliteitsstandaard. De nieuwe BIM basis ILS werd gelanceerd tijdens de D-Day van BIM Loket. Dit is het landelijke platform waarbinnen de sector actief betrokken is bij coördinatie, ontwikkeling en beheer van de open BIM-standaarden.