MIX architectuur werkt samen met Bimpact aan efficiënte bouwbesluittool

17 mei 2024 BIM, Bouwkunde

MIX architectuur maakt voor kwalitatieve en efficiënte BIM-processen gebruik van software van Bimpact. Vanuit MIX zijn we ook betrokken geweest bij het testen en doorontwikkelen van onder meer hun bouwbesluittooling. Voor Bimpact een goede reden om ons te interviewen voor een klantcase. 

Omdat we bij MIX betrokken zijn bij het hele traject, van schets tot en met uitvoeringsmodel, vinden we het vanzelfsprekend om onze ontwerpen uit te werken in een BIM-proces. Met deze manier van ontwerpen bouwen we het ontwerp virtueel als 3D-model op, samen met adviseurs, (onder)aannemers en leveranciers. Goede uitwisseling van informatie voorkomt bouwfouten, zorgt voor een efficiënt proces en helpt alle partijen met een goede bouwvoorbereiding.

Efficiënte bouwbesluittool

Om dit proces te ondersteunen én efficiënter te maken, gebruiken onze modelleurs en projectleiders software van Bimpact. Met bijvoorbeeld de bouwbesluittool kunnen we in ons 3D-model constant toetsen of een ontwerp voldoet aan wet- en regelgeving. Vanuit MIX zijn we ook betrokken geweest bij het testen en doorontwikkelen van onder meer deze bouwbesluittooling. Bimpact interviewde MIX’ers Jorrit Blom, Koen Everaars en Rick van de Lagemaat daarom voor een klantcase. Het resultaat lees je online.

Zo werken wij: BIM