MIX architectuur is finalist voor Heuvelinkprijs 2020

15 juli 2020 Awards, Woningbouw

Het project Zuydereiland in Arnhem van MIX architectuur is een van de finalisten voor de Heuvelinkprijs 2020. Architectuurcentrum CASA reikt deze prijs tweejaarlijks uit aan het beste nieuwbouwproject in gemeente Arnhem.

Behalve MIX architectuur zijn ook Barcode Architects, Nexit architecten, DP6, De Zwarte Hond, Space Encounters en Jasper Jobse finalist voor de Heuvelinkprijs. De jury heeft eind juni alle projecten bezocht. In september kan het publiek ook een favoriet kiezen. De winnaars van de vakjury- en publieksprijs worden kort daarna bekendgemaakt.

MIX architectuur ontwierp in opdracht van Heilijgers Projectontwikkeling op het Zuydereiland in de Schuytse Laak negentien eilandwoningen. De woningen zijn gesitueerd in een bijzonder woon- en natuurgebied aan de westkant van nieuwbouwwijk Schuytgraaf. Iedere woning is uniek door de keuze uit flexibele modules. Brede woonruimtes met verdiepingshoge kozijnen en houten vlonders in het water zorgen voor de connectie met het landschap.

De Heuvelinkprijs is in het leven geroepen om lokale architectuur meer voor het voetlicht te brengen. Winnaars van vorige edities waren onder meer Parkzaal Musis (2018), brasserie De Boerderij (2016), Rozet (2014), Het Podium (2012) en revalidatiecentrum Groot Klimmendaal (2010).

Lees meer over Zuydereiland