MIX architectuur exposeert op tentoonstelling Bouw Anders tijdens Groninger Architectuurmaand

MIX architectuur exposeert op tentoonstelling Bouw Anders tijdens Groninger Architectuurmaand

15 september 2022 Duurzaamheid, Landschappelijk wonen, Woningbouw

Als onderdeel van de Groninger Architectuurmaand 2022 is 8 september de tentoonstelling Bouw Anders geopend. MIX architectuur exposeert samen met opdrachtgever Trebbe Wonen en LAOS Landschapsarchitectuur de collectieve woonhof De Zeilen in Groningen Meerstad.

De doelen van de Groningse woonmanifestatie Bouw Anders zijn ambitieus: meer variatie, andere ontwikkelvormen, hoogwaardige architectuur, goede openbare ruimte en gebouwen die de stad écht beter maken. Duurzaam, natuurinclusief en betaalbaar. Op verschillende locaties in en rond de stad vertalen opdrachtgevers en architecten deze doelen in inspirerende visies en concrete plannen. De tentoonstelling laat een selectie van deze plannen zien.

Positieve impact

Een gezonde en duurzame woon- en leefomgeving ontwerpen staat voor MIX centraal. Door een integrale benadering stimuleren we waardevolle verbindingen: tussen mens en natuur en tussen mensen onderling. Een gezonde woonbuurt heeft een positieve impact op de bewoners en hun omgeving.

Collectief wonen in het bos

Doelgroep van de collectieve woonhof is de senior die zich thuis voelt in een groene omgeving waar sociale duurzaamheid bijzondere aandacht krijgt. Het landschap is de drager van de woonkwaliteit in de boskamer met toekomstbestendige grondgebonden woningen en appartementen. De zwierige bebouwing reageert op het landschap en nestelt zich tussen de bomen. De organische vorm, natuurlijke materialen en geïntegreerde terrassen verbinden de bebouwing en het groen. De woningen openen zich naar het landschap en omarmen tegelijkertijd collectieve plekken in de buurtschap. De woningen zijn georiënteerd op de zon, het parkbos en de waterloop. De collectieve buitenruimte, gezamenlijke woonkamer en openbare wandelpaden bieden ruimte aan ontmoeting en ontspanning. De mee-ontworpen buitenkamers zorgen voor een prettige overgang tussen collectiviteit en privacy.

Bouw Anders

Tentoonstelling Bouw Anders is onderdeel van de Groninger Architectuurmaand. Bezoekadres: Gedempte Zuiderdiep 98 in Groningen. Organisatie: Gemeente Groningen in samenwerking met architectuurcentrum GRAS.