MIX architectuur deelt kennis en ervaring op ketenbijeenkomst over biobased bouwen in Foodvalley

MIX architectuur deelt kennis en ervaring op ketenbijeenkomst over biobased bouwen in Foodvalley

27 maart 2024 Circulaire projecten, Duurzaamheid, Ede, Educatie, Houtbouw

Kunnen we in de hele keten samenwerken aan de ontwikkeling van biobased bouwen in de regio Foodvalley? En hoe doen we dat dan? Deze vragen stonden 20 maart centraal tijdens de ketenbijeenkomst ‘Gezond bouwen in de Gelderse Vallei’ in De Eng in Voorthuizen. Jorrit Blom van MIX architectuur gaf een presentatie over het MIX-paviljoen, ons eigen biobased kantoor in Ede.

Meer dan honderd lokale vakmensen uit de keten van biobased bouwen bezochten de bijeenkomst: agrariërs, projectontwikkelaars, ontwerpers, bouwers, loonwerkers, producenten van bouwmaterialen, adviseurs, woningcorporaties en gemeenten. Er is in de regio al veel mogelijk op het gebied van biobased bouwen, bleek tijdens de inspiratiesessie met presentaties van zes betrokken organisaties. Woningcorporatie Woonstede, architectenbureau MIX architectuur, aannemer Bouwbedrijf Kreeft, leverancier van hennepproducten Hempflax, melkveehouder Arnold Ruitenbeek (over bomenteelt voor biobased materialen) en loonbedrijf Hofmeijer Voorst vertelden over hun ervaringen.

Dat er ook nog veel te leren en ontwikkelen is bleek na het tweede deel van de bijeenkomst. Alle deelnemers gingen aan verschillende thematafels met elkaar in gesprek. Bijvoorbeeld over teeltplan, verdienmodel en opschaling. Jorrit was gespreksleider aan de tafel ‘Gezond bouwen in de Gelderse Vallei’ en haalde daar de oogst op aan ervaringen, ideeën en actiepunten.

De conclusie? Er zijn nog veel stappen te zetten, maar er is ook al veel positiefs gaande in de keten. Nu samen de schouders eronder en positief bouwen aan de toekomst, zowel in de regio als wereldwijd!

Lees meer over het MIX-paviljoen