Met oplevering Poortgebouw is nieuwbouwwijk Vogelenzang in Rhenen echt af

10 november 2022 Oplevering, Projectnieuws, Woningbouw

In Rhenen zijn onlangs twee appartementengebouwen opgeleverd die samen het Poortgebouw van nieuwbouwwijk Vogelenzang vormen. Inmiddels hebben alle bewoners van de 42 sociale huurappartementen de sleutel van hun nieuwe woning. 

Vogelenzang in Rhenen is een van de eerste natuurinclusieve wijken van Nederland. MIX architectuur maakte het ontwerp van de circa 200  woningen (uitgezonderd vrije kavels) in deze wijk. Van appartementen tot een luxe villa en van oeverwoningen tot verschillende soorten rijwoningen. De woningen in de groene buurt hebben met elkaar gemeen dat ze harmonieus samengaan met het bijzondere landschap tussen de Grebbeberg en de Rijn.

De twee appartementengebouwen zijn het sluitstuk van de gebiedsontwikkeling. De twee- en driekamerappartementen variëren van 58 tot 67 vierkante meter. Alle woningen beschikken over een royale buitenruimte die uitkijkt over Rhenen, de uiterwaarden en de Rijn. De appartementen hebben naast vloerverwarming en een warmtepomp ook een warmteterugwininstallatie. Verder heeft ieder appartement eigen pv-panelen. Opdrachtgever is VOF Vogelenzang (BPD Amersfoort en Van Wijnen Arnhem).