Mens en natuur zijn optimaal verbonden in woonlandschap EVE

7 juli 2022 Duurzaamheid, Landschappelijk wonen, Projectnieuws, Woningbouw

MIX architectuur werkt samen met landschapsontwerper MAAK space aan een woonlandschap waar mensen en natuur maximaal zijn verbonden. Dit doen we in opdracht van ontwikkelaar Blauwhoed. Nieuwbouwproject EVE in Leidschendam-Voorburg is gepresenteerd aan en besproken met geïnteresseerden. Er was veel belangstelling voor deze informatieavond op woensdag 6 juli.

Op de plek waar voorheen tuinbouwkassen stonden verschijnt een nieuw bos. Tussen het groen komt een duurzaam en natuurinclusief woongebied. Bij EVE staat ‘living healthy, living sustainable, living together’ centraal. Het gaat om bewust en gezond leven, met buren die daar ook waarde aan hechten. Volop in de natuur en midden in de randstad.

Alzijdige villa’s in bosrijk landschap

De circa 60 woningen zijn ondergebracht in alzijdige bosvilla’s met vier, zes en acht woningen onder één dak. De bosvilla’s zijn op een ontspannen wijze gestrooid in het landschap. Door de woningen ruggelings te clusteren en te voorzien van geïntegreerde bouwkundige terrassen wordt het omspoelende landschap optimaal beleefbaar. Het woongebied is autovrij, parkeren gebeurt onder de woningen of aan de randen. Het gebied tussen de woningen vormt een gedeeld bosrijk landschap en nodigt uit tot spelen, ontspannen en ontmoeten.